Κυρώσεις για εξαπάτηση πελατών από ατμιστικές εταιρείες

Κυρώσεις για εξαπάτηση πελατών από ατμιστικές εταιρείες

Κυρώσεις για εξαπάτηση πελατών από ατμιστικές εταιρείες για δεύτερη φορά. Οι ρυθμιστικές αρχές στη Γιούτα ανέλαβαν δράση εναντίον μιας εταιρείας e-cig,  γίνεται λόγος για αβάσιμες αξιώσεις σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των προϊόντων και ότι χρέωνε τακτικά στους πελάτες ένα τέλος, αφού ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους ήταν δωρεάν.

Το 2014 η ποινή που της επιβλήθηκε μέσω προστίμων είχαν φτάσει στα 822.000 $ . Ωστόσο, η vaping εταιρεία είχε συμφωνήσει να καταβάλει ένα μικρότερο πρόστιμο 16.450 $, επιστρέφοντας 93.397 $ στους πελάτες της. Επιπλέον η εταιρεία είχε συμφωνήσει να συμμορφωθεί και να σταματήσει την εμπορία των προϊόντων της.

Ωστόσο, πρόσφατα η συγκεκριμένη εταιρεία άλλαξε το όνομά της από Vapex σε O2PUR και άρχισε το μάρκετινγκ πάλι με τον ίδιο τρόπο. Οι διαφημίσεις για άλλη μια φορά τράβηξαν  την προσοχή της Διεύθυνσης Προστασίας του Καταναλωτή από μία οργάνωση στο Κονέκτικατ που ονομάζεται αλήθεια στη αλήθεια στη διαφήμιση. Ο εκτελεστικός διευθυντής Laura Smith  είπε ότι ο κώδωνας του κινδύνου ήχησε όταν η ομάδα μας άκουσε τα νέα μέσα από σποτάκι στο ραδιόφωνο και σκεφτήκαμε αμέσως ανησυχητικά πως παρομοιάζει αρκετά  με αυτές της Vapex που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν.

Ποια είναι τα συνολικά πρόστιμα.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, δεν είναι μόνο το τμήμα περί επιβολής προστίμου στην εταιρεία 92.500 $, αλλά επιδιώκει επίσης να υποβάλει και τα αρχικά πρόστιμα ενάντια στο διευθυντή της εταιρείας, Scott Barth, η οποία θα μπορούσε να φτάσει συνολικά σε πάνω από 900.000 $.
Γράφτηκε ένα άρθρο για το παρών θέμα στο Salt Lake City Tribune λέγοντας πως ο Barth  είχε ενημερωθεί αλλά δεν απαντούσε. Μερικά σχόλια αναγνωστών ήταν ιδιαίτερα καυστικά, ενώ ορισμένοι πρότειναν πως το τμήμα της προστασίας των καταναλωτών δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε πλήρως, άλλοι είπαν ότι αυτή η vaping εταιρεία είναι μια ντροπή για τη βιομηχανία του ατμίσματος.