Κεραμικές αντιστάσεις – Ceramic coils vaping

Κεραμικές αντιστάσεις - Ceramic coils vaping

Κεραμικές αντιστάσεις – Ceramic coils vaping οι πτυχές μιας νέας φιλοσοφίας, Όπως κάθε καινοτόμο προϊόν, σε κάποιους  αρέσει και κάποιοι άλλους όχι. Ωστόσο, κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, αναδεικνύονται πολλαπλά θέματα αφορούν και αναφέρονται στο συγκεκριμένο γεγονός. Τι γίνεται με την ασφάλειά τους; Θα το ανακαλύψουμε παρακάτω.

Η ανανεωμένη καινοτομία είναι ισχυρό μοτέρ στον τομέα του ατμίσματος, ενισχύσει τις πωλήσεις των προϊόντων και ανταποκρίνονται επίσης στις ανησυχίες για την ασφάλεια, τα θερμαντικά στοιχεία είναι μέρος των vaping συσκευών όπου το μεγαλύτερο μέρος εκφράζεται με Kanthal, Nichrome, twisted, Clapton κ.λ.π,   όλα τα είδη των κραμάτων με διαφορετικά σχήματα λίγο πολύ έχουν εντρυφήσει στην καθημερινότητά μας και έχουν χρησιμοποιηθεί δεόντως από το ευρύ κοινό , αλλά ένας τύπος δεν έχει καμία σχέση συγγένειας με τους άλλους: το κεραμικό.

Τι είναι αυτό το είδος.

Η σύγχρονη κεραμική χρησιμοποιείται για  αντικαταστάσεις δοντιών και οδοντικών προθέσεων, έπειτα συναντάται συχνά σε λάμες μαχαιριών κουζίνας και για πολλούς άλλους τύπους εφαρμογών. Τα κεραμικά μέρη μπορεί να είναι αξιοσημείωτα για τις μηχανικές τους ιδιότητες (αντοχή στην τριβή, ελαστικότητα, αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία), οπτικές ιδιότητες (από διαφανή σε εντελώς αδιαφανή) και ηλεκτρικές ιδιότητες.

Στην επιστήμη αντιστάσεων, η έλλειψη ενός προστατευτικού συνδεδεμένου επιχρίσματος  έχει ως αποτέλεσμα συχνές αποτυχίες των συρμάτων αφού η οξείδωση του κράματος  επιταχύνεται σε αυξημένη θερμοκρασία. Το φαινόμενο ενισχύεται με την παρουσία  επιθετικών μιγμάτων υγρών αναπλήρωσης και κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων περιόδων θέρμανσης και ψύξης. Έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός στρώματος οξειδωμένου υλικού στην επιφάνεια του σύρματος. Ο κίνδυνος για το εν λόγω στρώμα είναι τα σωματίδια που θα μεταφερθούν στον ατμό.

Διάφοροι τύποι κεραμικών αντιστάσεων.

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη συμπεριλάβει τα Ceramic coils στους ατμοποιητές τους, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποια σύγχυση σε σχέση με το πιο είδος κεραμικών χρησιμοποιείται . Αρκετά εμπορικά σήματα ανακοινώσαν μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, έχοντας ιδιότητες αυτοκαθαρισμού, η απουσία dry burn και την καλύτερη απόδοση των γεύσεων. Επίσης, προβάλλεται η άποψη της έλλειψης μεταλλικών εξαρτημάτων που οξειδώνεται κατά την παρουσία του e-liquid και θεωρείται κατά κόρον ως η ασφαλέστερη επιλογή του χρήστη.

Το κεραμικό που χρησιμοποιείται για θερμαντικά στοιχεία είναι βασικά ένα μίγμα οξειδίων: μόλυβδου, πυρίτιου, βόριου, μαγνήσιου, τιτάνιου και ένα ή περισσότερα οξείδια επιλέγονται από την ομάδα που αποτελείται τα οξείδια του νικελίου, μαγγανίου, κοβαλτίου και σιδήρου. Το κεραμικό είναι περαιτέρω συντηγμένη με συγκόλληση στο σύρμα και σχηματίζει ένα προστατευτικό λούστρο που εμποδίζει την περαιτέρω οξείδωση. Τα οξείδια που περιέχονται στο μείγμα είναι σταθερά παγιδεύονται στη δομή και συμβάλλουν στις ηλεκτρικές ιδιότητες. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για επίστρωση συρμάτων έχουν καταχωρηθεί στις αρχές της δεκαετίας 1960 και αυτές οι τεχνικές εξακολουθούν να απασχολούν τους τεχνικούς μέχρι στις μέρες μας.

Ένας άλλος τύπος αποτελείται από ένα μικροπορώδες κεραμικό , έναν κύλινδρο χυτευμένο γύρω από ένα σύρμα αντίστασης. Εδώ, το υλικό που χρησιμοποιείται είναι Πυρίτιο και η κεραμική δεν είναι τίποτα λιγότερο από  γυαλί. Η Vaporesso, για παράδειγμα, προτείνει την cCELL και το περιγράφει ως ένα επαναστατικό στοιχείο θέρμανσης. Αρκετά παρόμοιο με την αντίσταση ανοξείδωτου χάλυβα με βιολογικό βαμβάκι (SSOCC) , ένα μικροπορώδη κεραμικό coil από Kanger.

Είναι αποτελεσματικό όπως ισχυρίζονται.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως τα κεραμικά πηνία είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να εκπέμπουν χημικές ουσίες, να διαρκούν πολύ περισσότερο από 1 εβδομάδα. Αλλά η ανησυχία έγκειται στο γεγονός πως η αποικοδόμηση του κεραμικού είναι πιθανόν να εκφέρει εισπνοή κεραμικών κόνεων από νιφάδες.

Το cCELL κεραμικό πηνίο Vaporesso παρουσιάζεται ως μια μικροπορώδη κεραμική σωλήνα επικαλυμμένη με βαμβάκι στο οποίο περιέχει ένα σύρμα αντίστασης. Κατά την παράδοση ρεύματος στο σύρμα, αυτό θερμαίνει το κεραμικό ολόγυρα. Το φυτίλι είναι κεραμικό, λόγω της μικροπορώδους δομής του ο χυμός ανεβαίνει, λόγω του τριχοειδούς φαινομένου. Η μεγαλύτερη επιφάνεια ενός μικροπορώδου υλικού συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης στο αερόλυμα σε σύγκριση με κακά σύρματα. Η απουσία επαφής μεταξύ του μετάλου και υγρού εμποδίζει τις χημικές ενώσεις.

Μέχρι στιγμής επιφυλασσόμαστε.

Ήδη από το Γενάρη του 2016, ο Phil Busardo ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο γεγονός  εξετάζοντας κεραμικές σπείρες Vaporesso. Ο διάσημος κριτικός ανέθεσε σε έναν τρίτο την περαιτέρω ανάλυση των σωματιδίων που εκπέμπονται κατά τη διάρκεια vaping. Η έκθεση της ανάλυσης  δεν επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Phil και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν σωματίδια τα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν κατά τη χρήση του κεραμικού πηνίου.

Πιο πρόσφατα, ο Uwell, ένας Κινέζος κατασκευαστής, πραγματοποίησε οπτικό έλεγχο κάτω από το μικροσκόπιο του με διάφορες κεραμικές σπείρες από τρεις ταυτόχρονες μάρκες και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα ότι υπάρχουν δυναμικές εκπομπές επικίνδυνων σωματιδίων.. Η εταιρεία επισημαίνει ότι κεραμική σκόνη που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Η Shenzhen Uwell Technology Co, Ltd είναι μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στο Guangdong  της Κίνα. Οι κύριες δραστηριότητες τους είναι ο έλεγχος ποιότητας, η διαχείριση της ασφάλειας και η βελτίωση της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Επίσης έχουν δεσμευτεί να παρέχουν τα καλύτερα ηλεκτρονικά τσιγάρα με μέτριες τιμές και επαγγελματικές υπηρεσίες για τους πελάτες.

Η μελέτη του Uwell.

Η επιστημονική ανάλυση και η προσέγγιση του Uwell βασίζεται αποκλειστικά σε μια συλλογή από μικροσκοπικές παρατηρήσεις με σχόλια του συγγραφέα σχετικά με πιθανές επιβλαβές ιδιοτήτες. Ανεξάρτητα όμως από τις σκέψεις του παρατηρητή, το έγγραφο φέρνει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές για τα μικροπορώδη κεραμικά θερμαντικά στοιχεία.

Η Οπτική επιθεώρηση αντιμετωπίζει την παρουσία του βαμβακιού γύρω από το κεραμικό σώμα θέρμανσης. Απευθύνεται, επίσης, πιο συγκεκριμένα στη μικροπορώδη δομή: το κεραμικό πηνίο εμφανίζεται ως glasslike επιφάνεια όπου είναι ενσωματωμένες ακαθαρσίες. Όταν σπάσει, το glasslike, τα μέρη έχουν ελαττώματα και αιχμηρές άκρες. Το μέγεθος της κεραμικής σκόνης διανέμεται μεταξύ 30-120 μικρόμετρα το οποίο είναι πολύ μικρά για να είναι ορατά από το ανθρώπινο μάτι.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η σκόνη προέρχεται από τη χύτευση του ίδιου του κεραμικού πηνίου. Για να παραχθεί ένα πορώδες κεραμικό υλικό, ο κατασκευαστής θερμαίνει μαζί με τις πρώτες ύλες και σκόνες διοξειδίου του πυριτίου, άμυλο ή άλλα οργανικά πολυμερή και σχηματίζουν πόρους ενώ ο παράγων σχηματισμός πόρων καίγεται και δραπετεύει. Πρώτον, η διαδικασία αυτή καθιστά το κεραμικό εύθραυστο. Δεύτερον, η εξάτμιση του e-υγρού μπορεί να επεκταθεί στις ζημιές τους πορώδες κεραμικού υλικού, καθιστώνταςτο  πιο εύθρυπτο.

Από μια ιατρική άποψη , η εισπνοή και η διατήρηση του αδρανούς υλικού στον παρεγχυματικό ιστό των πνευμόνων μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες μολύνσεις όπως  ίνωση (ο συγγραφέας αναφέρεται σε πυριτίαση, αλλά κάποιος μπορεί επίσης να αναφέρει  αμιάντωση). Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος κατά την έκθεση, όπως παρουσιάστηκε από τον Uwell σε σχέση με τα συμπεράσματά τους.

Ποιες κεραμικές  αντιστάσεις είναι καλύτερες για άτμισμα;

Εάν ο στόχος της χρήσης ενός κεραμικού πηνίου είναι να αυξήσει τη μακροζωία, τότε ένα wire glazed με ceramic είναι προτιμότερο . Αν κριτήριο είναι η τιμή, τότε, τα μεγαλύτερα μεγέθους είναι φθηνότερα . Σημειώστε ότι αυτό δεν αποκλείει τη χρήση ενός φυτιλιού. Η αλλαγή του φυτιλιού προσφέρει την ευκαιρία να επιθεωρήσουμε οπτικά το θερμαντικό στοιχείο για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποια καραμέλα (είναι το προϊόν καύσης οργανικών μορίων στο origine της παραγωγής ακρολεϊνης) προεξέχοντας μέσα στο θερμαντικό στοιχείο.

Αν η απόδοση της γεύσης είναι το ζητούμενο, τότε τα μικροπορώδη κεραμικά θερμαντικά σώματα είναι μια σωστή επιλογή, η τιμή συνήθως κυμαίνεται κάτω από τα 20 ευρώ. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνει εύθρυπτο και να απελευθερώσει τα σωματίδια όταν γεράσει. Η θεωρία ότι τα εν λόγω σωματίδια μπορούν να συσσωρεύονται στους πνεύμονες και να δημιουργήσει ίνωση είναι πιθανόν μία ακραία περίπτωση.. Εδώ, η ποιότητα του κεραμικού είναι ο κύριος παράγοντας του κινδύνου: ο πιο πορώδες δίνει καλύτερη γεύση, αλλά είναι επίσης πιο εύθραυστο.