Η ταϊλάνδη βρήκε μία έξυπνη λύση να πουλάει φθηνά

Η ταϊλάνδη βρήκε μία έξυπνη λύση να πουλάει φθηνά

Η ταϊλάνδη βρήκε μία έξυπνη λύση να πουλάει φθηνά τσιγάρα, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τον φόρο, ουσιαστικά βρήκε τη χρυσή τομή ούτως ώστε να μην είναι δυσαρεστημένη καμία πλευρά.

Οι καπνιστές στην Ταϊλάνδη πληρώνουν πλέον πολύ περισσότερα χρήματα για τα τσιγάρα τους, αφού η κυβέρνηση εισήγαγε αύξηση των φόρων στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η αύξηση ανήλθε στο 3%, το οποίο μεταφράζεται περίπου στα 30 με 76 λεπτά ανα πακέτο, και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση πτώση των πωλήσεων κατά περίπου 15 τοις εκατό.

Αλλά, με μια κίνηση ματ που αναστάτωσε ευχάριστα το αγοραστικό κοινό, έφερε τα πάνω-κάτω, δημιουργώντας τη δικιά της κρατική εταιρεία καπνού με στόχο να αντισταθμίσει τα μέτρα, η κυβέρνησης η κυβέρνηση εξηγεί πως αυτή η πράξη θα σώσει το λιανικό εμπόριο και ταυτόχρονα θα μπουν αρκετά χρήματα στον κρατικό κορβανά.

Η καινούργια επωνυμία φέρει το όνομα “Line 7.1”. Το νέο εμπορικό σήμα, το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος από τα τυποποιημένα εμπορικά σήματα, κοστίζει περίπου 40 μπατ ($ 1.12) το πακέτο. Μετά την αύξηση του φόρου, οι άλλες μάρκες τώρα κυμαίνονται περίπου σπό  48 έως 130 μπατ ($ 1,34 έως $ 3,64) το πακέτο.

Η εταιρεία καπνού λέει ότι απλά “προσπαθεί να προστατεύσει την υγεία των καπνιστών με χαμηλό εισόδημα» με το νέο, αλλά να μην χάσει άσκοπα περαιτέρω κι άλλα λεφτά, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της οικονομίας.