Η συγχώνευση των δύο εταιριών όχι μόνο θα αυξήσει το μερίδιο

Η συγχώνευση των δύο εταιριών όχι μόνο θα αυξήσει το μερίδιο

Η συγχώνευση των δύο εταιριών όχι μόνο θα αυξήσει το μερίδιο της ΒΑΤ στην αγορά της των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική και την Αφρική, καταφέρνοντας άμεσα  υψηλή ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με την British American Tobacco ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ισχυρών εμπορικών σημάτων θα παρέχει επίσης στην εταιρεία ένα συνδυασμό επόμενης γενιάς προϊόντα και ταυτόχρονα έχουν εξέχουσες ικανότητες για να παραδώσουν στο καταναλωτικό κοινό συσκευές παγκόσμιας κλάσης στην ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά του ατμίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η BAT εκτιμά περαιτέρω επενδύσεις κόστους $ 400 εκατομμύρια, αυτη πρόκληση στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στον ανεξάρτητο επιχειρηματικό κλάδο του ατμίσματος είναι προφανώς τεράστια, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αντιμετωπίζει σκληρά ρυθμιστικά θέματα.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 21 Οκτ , ο Nicandro Durante, ο διευθύνων σύμβουλος της BAT, δηλώνει: πως  ήδη οι μέτοχοι της Reynolds ωφελήθηκαν τα μέγιστα από τη δημιουργία συνένωσης του 2004 και έχουν επωφεληθεί από την ανάπτυξή της στην αγορά των ΗΠΑ. Η εξαγορά της Lorillard το 2015 ενίσχυσε περαιτέρω την επιχείρησή του Reynolds. Η προτεινόμενη συγχώνευση των δύο μεγάλων εταιρειών μας, είναι η λογική εξέλιξη στη σχέση μας και προσφέρει σε όλους τους μετόχους ένα ικανοποιητικό μερίδιο, το οποίο έγινε ακόμα ισχυρότερο και και είμαστε προφανώς περήφανοι για τα ρεκόρ που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια του χρόνου.

Απαιτείται προέγκριση.

Η προτεινόμενη συγχώνευση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους ανεξάρτητους διευθυντές της Reynolds και δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από εμάς. Η BAT δήλωσε ότι δεν θα επιδιώξει την συνέχιση προτάσεων αν δεν βρει πραγματικά ανταπόκριση. Η επιστολή στις 21 Οκτωβρίου δείχνει ότι η BAT προετοίμασε θετικά το έδαφος των διαπραγματεύσεων με τη Reynolds σχετικά με την πρόταση, η οποία συνεισφέρει ευοίωνα στο θετικό κλίμα του βραχυπρόθεσμου μέλλοντος. παρέχοντας ένα καλό οικονομικό πλαίσιο με καλά ποσοστά δανεισμού. Είναι πραγματικά μια συμφωνία  win-win που προέβαλε η ΒΑΤ.