Η πολωνία πλέον σκληραίνει τη στάση της

Η πολωνία πλέον σκληραίνει τη στάση της

Η πολωνία πλέον σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο vaping εφαρμόζοντας σκληρούς κανονισμούς, οι οποίοι αφορούν το 3,2% του πολωνικού πληθυσμού, περίπου 1 εκατομμύριο άτομα που χρησιμοποιούν ecig. Η κίνηση που εγκρίθηκε στο κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο και υλοποιήθηκε 8 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας μια πολύ σταθερή προσέγγιση για τα προϊόντα, ταξινομώντας τα ως προϊόντα καπνού.

Η Πολωνία είναι  η 6η μεγαλύτερη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσφατα επέλεξε να αναλάβει όχι μόνο την οδηγία για τα προϊόντα καπνού της ΕΕ , αλλά να προσθέσει σε αυτό βαριές οδηγίες που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο για τις τοπικές επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν και με τη σειρά τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα. Εδώ είναι μια απλοποιημένη έκδοση των βασικών κανόνων:

 

  • Η διαφήμιση των ecig απαγορεύεται.

 

  • Το Vaping σε δημόσιους χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας και τους εσωτερικούς χώρους δεν επιτρέπεται, και περιορίζεται μόνο σε καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

 

  • Οι διασυνοριακές πωλήσεις απαγορεύονται.

 

  • Τα Vaping προϊόντα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να φέρουν οποιεσδήποτε προτάσεις υπονοώντας ότι ένα προϊόν είναι ασφαλέστερο από ό, τι άλλο.

 

  • Συσκευασία πρέπει να φέρουν γραπτή προειδοποίηση σχετικά με την εθιστική φύση της νικοτίνης.
  • Οι online πωλήσεις θα πρέπει να απαγορεύεται.

 

  • Δεν επιτρέπεται η πώληση vaping προϊόντων σε κάτω ανήλικους των 18 ετών.

 

Ο αντίλογος.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας, επιστήμονας, δημοσιογράφος και λέκτορας στο Τμήμα Χημείας, Adam Mickiewicz , στο πανεπιστήμιο του Poznan και ο χημικός, Miroslaw Dworniczak, πιστεύει ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η σημερινή υπουργός Υγείας της Πολωνίας, ο Δρ Konstanty Radziwill, ” είναι γνωστή για την έχθρα των e-cigs και συνήθιζε να λέει συχνά ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο άσχημα όσο τα συμβατικά – ενδεχομένως ακόμη χειρότερα, προσθέτοντας ότι οι επιπλέον περιορισμοί υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγησή της.