Η Louise Ross από το Leicester είναι διευθυντής

Η Louise Ross από το Leicester είναι διευθυντής

Η Louise Ross από το Leicester είναι διευθυντής σε μία υπηρεσία διακοπής του καπνίσματος, επιχειρεί να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που για τον κοινό μέσο άνθρωπο είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία κατά του καπνίσματος συνεργάζεται στενά με τον Δρ Sanjay Agrawal, της βρετανικής ένωσης Stop Smoking για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Leicester. Ο Δρ Agrawal πιστεύει ότι μετά τη διάγνωση ενός καπνιστή με καρκίνο, η ικανότητα να τον πείσει να εγκαταλείψει τη συνήθεια θα του εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλώνοντας « δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερος χρόνος, δεδομένου του επείγοντος του  χαρακτήρα να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Η διακοπή του καπνίσματος φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματική με την χημειοθεραπεία όσον αφορά τη βελτίωση της πρόγνωσης του ασθενούς”.

Ως εκ τούτου, η Ross επισημαίνει ένα σημαντικό ζήτημα. Πώς ένας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει έναν καπνιστή με διάγνωση του καρκίνου που αρνείται να εγκαταλείψει τα τσιγάρα; πιστεύοντας ακράδαντα ότι το άτμισμα είναι η απάντηση. Με πολλούς ασθενείς που αδιάκοπα προσπάθησαν να σταματήσουν το κάπνισμα και απέτυχαν, η πρώτη ερώτηση που θα τους τεθεί είναι αν έχουν δοκιμάσει ποτέ vaping προϊόντα.

Λόγω της κακής δημοσιότητας και της παραπληροφόρηση εκεί έξω, πολλοί είναι επιφυλακτικοί σχετικά με αυτά τα προϊόντα, οπότε θεωρεί πως η μόνη οδός για να τα καταφέρει είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με τούτο τον τομέα. Σύμφωνα Σε αντίθεση με άλλους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας , η Ross δήλωσε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος και ότι το συνολικό ποσοστό επιτυχίας των ανθρώπων που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα αυξάνεται κατά 20% όταν περιλαμβάνουν αυτές τις συσκευές στην στην παρούσα διαδικασία.

Η μόνη οδός.

Η διευθυντής τόνισε μεταξύ άλλων πως τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία του κράτους μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρονται δωρεάν δείγματα ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όσους αναζητούν βοήθεια στα εν λόγω ιδρύματα, αυτή η μέθοδος   επίσης εγκρίθηκε από το NHS.

Μέσα από την εμπειρία της Ross έχει διαπιστώσει ότι πολλοί καπνιστές θεωρούν δύσκολη τη μετάβαση στο άτμισμα επειδή υπάρχουν τρεις σημαντικοί οι κύριοι λόγοι: είτε επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα αρχικό πακέτο, είτε λόγω σύγχυσης ως προς το αν τα vaping προϊόντα είναι στην ουσία ασφαλέστερα από τα τσιγάρα ή όχι, και, τέλος, επειδή αισθάνονται εκφοβισμό από τις φαινομενικά περίπλοκες τεχνικές πτυχές των συσκευών.