Η Ινδία φιλοξενεί το 12% των καπνιστών παγκοσμίως

Η Ινδία φιλοξενεί το 12% των καπνιστών παγκοσμίως

Η Ινδία φιλοξενεί το 12% των καπνιστών παγκοσμίως και όμως αρνείται πεισματικά να επιτρέψει το ecigarette να κυκλοφορεί νόμιμα, ως εκ τούτου, αυτή η ιδιοτροπία κοστίζει ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν δεν ήταν τόσο ανένδοτη.

Εμείς βλέπουμε το άτμισμα ως μια κερκόπορτα εισόδου για μία πιο βελτιωμένη ποιότητα ζωής, αντίθετα εκεί η δράση κατά vaping οδηγείτο από πολιτικούς με κατεστημένα συμφέροντα και δικαιολογούνται τα ανόητα σχόλια του τύπου ότι το άτμισμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και άλλα κουραφέξαλα. Φέτος, είχαμε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο πως το Punjab το οποίο είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες της χώρας, λαμβάνει ισχυρότερα μέτρα απέναντι στον κλάδο μας και ταυτόχρονα καταπολεμά την παράνομη τοξικη επιδημία των ναρκωτικών και την αχαλίνωτη εγκληματικότητα.

Επί του παρόντος, τέσσερις πολιτείες της Ινδίας έχουν απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα  που καλύπτουν το 25% του πληθυσμού. Τα ecigs δεν είναι μια μορφή θεραπείας υποκατάστασης της νικοτίνης και δεν συνιστώνται από την ΠΟΥ, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφόρησης για τον Έλεγχο Καπνού στη Chennai.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι ινδοί νομοθέτες αναζητούν αρνητικές μελέτες και παρόμοια σχόλια από το εξωτερικό για να επιτύχουν το σκοπό τους, αλλά αγνοούν τις εκθέσεις της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και του Royal College of Physicians που συνηγορούν στο ακριβώς αντίθετο. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία αδίστακτη και ανέντιμη προσέγγιση για τη χάραξη του νόμου.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων πολιτικών να ταχθούν απέναντι από το διεφθαρμένο και χωρίς αρχές σύστημα, διαφαίνεται ότι οι δόλιες προσπάθειες συναδέλφων τους θα κυριαρχήσουν στο τέλος, γιατί εκεί υπάρχει ο παράγοντας μίζα, εννοώντας πάρα πολλά λεφτά, που προσφέρουν οι καπνοβιομηχανίες για να τους έχουν με το πλευρό τους.

Σχεδόν το 66% των καπνιστών στην Ινδία βλέπει το vaping ως μια θετική εναλλακτική λύση στο κάπνισμα και το 69% θα εξετάσει σοβαρά την πραγματοποίηση μετάβασης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Το πρόβλημα για όσους θέλουν να γίνουν vapers είναι ότι θα σκεφτούν το ενδεχόμενομόνο μόνο αν γίνει νόμιμο, κάτι που προς το παρόν μοιάζει αδιανόητο και συνάμα απίθανο.

Αντικρουόμενες πλευρές.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από Ινδούς ακαδημαϊκούς για το περίφημο σύστημα Electronic Nicotine Delivery Systems (ENDs) διέγνωσαν πως είναι το τέλειο υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου, τονίζοντας η αποτελεσματικότητα τους συνεπάγεται άμεσα με μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή.

Του κουτρούλη ο γάμος.

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, εμείς οι Έλληνες συνεχώς παραπονιόμαστε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες, φανταστείτε εκεί τι μπορεί να συμβαίνει που σχεδόν τα πάντα είναι ανεξέλεγκτα και η παραβίαση του νόμου είναι ένα συχνό φαινόμενο, βέβαια η αιτιολογία πως ο πληθυσμός της ανέρχεται κοντά στα 1 δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ανθρώπους είναι ένα πρόβλημα, διότι η επιτήρηση της νομιμότητας απαιτεί επιπλέον προσωπικό που μεταφράζεται σε περαιτέρω έξοδα.

Μην ξεγελιέσαι ότι είναι από τις πιο ισχυρές οικονομικές αυτοκρατορίες του πλανήτη, θεωρητικά κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι πλασματικό, επειδή πολύ απλά το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 2.932 $ τον χρόνο, και πάλι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της, έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακραίας φτώχειας. Οπότε εμείς μπροστά σε αυτούς τους κακομοίρηδες είμαστε βασιλιάδες (τρόπος του λέγειν).