Η επιτροπή για την πρακτική των διαφημίσεων ξεκίνησε

Η επιτροπή για την πρακτική των διαφημίσεων ξεκίνησε

Η επιτροπή για την πρακτική των διαφημίσεων ξεκίνησε μια διαβούλευση στα τέλη του Σεπτεμβρίου σχετικά με τις προτάσεις για τις αλλαγές των κωδικών και την καθοδήγησή τους ως απάντηση στην οδηγία για τα προϊόντα καπνού που τίθενται σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθετική θέση έχει ήδη οριστεί, ο CAP επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις προτάσεις επειδή αντανακλούν περίτρανα τις απαγορεύσεις του κώδικα δεοντολογίας. ο CAP και ο BCAP από κοινού αναζητούν απόψεις σχετικά με τις  προτάσεις για καθοδήγηση και για το αν οι κανόνες του περιεχομένου βάζουν σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο που παραμένει ίδιο από το 2014. Εκτός των άλλων, ψάχνουν επίσης μία φόρμουλα η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την εμφάνιση των  διαφημίσεων από τους  λιανοπωλητές των e-cigarette.

Ένα μέλος της οργάνωσης τόνισε ότι οι κανονισμοί σχετικά με τις διαφημίσεις για εμπόρους λιανικής πώλησης θα πρέπει να υπάγονται στους ίδιους κανόνες με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού.  Είναι τελείως διαφορετικό αν ένα καπνοπωλείο διαφημίζει το κατάστημά του και και άλλο αναφέρεται συγκεκριμένα σε εμπορικά σήματα καπνού. Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ψάχνει επίμονα να υποστηρίξει το vaping όσο το δυνατόν περισσότερο επειδή το θεωρεί αξιόπιστη λύση και είναι σχεδόν απίθανο οι κανόνες σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να γίνουν αυστηρότεροι από εκείνων που διέπουν τα προϊόντα καπνού.

Αυτό θα σήμαινε ότι πολλοί λιανοπωλητές θα ήταν σε θέση να συνεχίσουν να εμπορεύονται μαζικές ποσότητες για την επιχείρησή τους στο σύνολό, αλλά δεν θα τους επιτρέπονται να εμπορεύονται μεμονωμένα προϊόντα.

Οι κανόνες σχετικά με τη διαφήμιση των προϊόντων ELIQUID κατέστησαν σαφής την καθοδήγηση, δηλαδή, ένα προϊόν θα είναι επιτρεπόμενο προς προβολή σε δημόσιο χώρο μονάχα αν είναι μη-νικοτινούχο, διαφορετικά δεν θα είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση.  Εάν το προϊόν αποτελείται από μία σειρά παραλλαγών που περιέχουν νικοτίνη, τότε το προϊόν θα υποπέσει αυτόματα στους περιορισμούς των διαφημίσεων και θα θεωρείται φάουλ με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη προς τους εμπλεκόμενους.

Οι κανονισμοί παρέχουν τον ακόλουθο ορισμό των προϊόντων στα οποία εφαρμόζεται η διάταξη, δηλαδή, Ηλεκτρονικό τσιγάρο νοείται κάθε προϊόν που:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανάλωση ατμού που περιέχουν νικοτίνη μέσω ενός ατμοποιητή που συνδέεται με το στόμα για να απορροφήσει την ποσότητα, ή οποιοδήποτε συσκευή του εν λόγω προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου ενός επαναφορτιζόμενου δοχείου  ή ακόμη και μιας χρήσεως.