Η εφαρμογή της πρότασης Proposition 56 θα αυξήσει το φόρο

Η εφαρμογή της πρότασης Proposition 56 θα αυξήσει το φόρο

Η εφαρμογή της πρότασης Proposition 56 θα αυξήσει το φόρο ανά μονάδα που ήταν στα 87 cents, φθάνοντας στα $ 2,87. Το γεγονός ότι η Καλιφόρνια πρωτοπορεί σε αυτήν την εκστρατεία και είναι η τρίτη μεγαλύτερή πολιτεία  στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση εμπειρογνωμόνων ότι άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν πιθανότατα την ίδια συμπεριφορά, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται θα μπορούσε να αποδειχθεί επιζήμιο για την ατμιστική βιομηχανία και το πιο σημαντικό είναι για πώς θα επιβαρύνει τους καταναλωτές, οι οποίοι παραπονιούνται για την κακομεταχείριση που έχουν υποστεί από το κράτος. Ως εκ τούτου, πολλοί στη βιομηχανία ατμίσματος ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση αυτής της πρότασης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγει ένα διαφορετικό (επιτυχημένο) δρόμο.

Ενώ αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά την υλοποίηση της πρότασης  για περαιτέρω πιο αυστηρούς κανονισμούς στα vaping προϊόντα, εν αντιθέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα ecigs τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, προσδιορίζοντας τις συσκευές ως εργαλείο διακοπής του καπνίσματος και ακόμη και δωρεάν στους καπνιστές που επιθυμούν να το σταματήσουν, προσφερόμενα από τις κρατικές αρμόδιες υπηρεσίες, δίχως γραφειοκρατικές διαδικασίες που ίσως να αποτρέψουν έναν χρήστη να εισέλθει στο χώρο.

Το παράδοξο της υπόθεσης έγκειται στο σημείο, ότι ενώ έχουν παρουσιαστεί σοβαρές αποδεδειγμένες μελέτες στον FDA που αποδεικνύουν το λόγο του αληθές για το vape, όπως και μία νέα που διενεργήθηκε από τον Δρ David Levy , ο οποίος είναι ένα δημοφιλής επιστήμονας και καθηγητής ογκολογίας στο Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center στην Ουάσιγκτον DC, διαπιστώνοντας ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 21% των θανάτων που συνδέονται με το κάπνισμα. Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιμένει τραγικά στη διατήρηση της παρούσας θέσεως.

Η παραπληροφόρηση κοστίζει εκατομμύρια ζωές.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παρατείνουν και επεκτείνουν την επιδημία του καπνίσματος, δήλωσε ο Stanton Glantz, καθηγητής ιατρικής στο UCSF, προσθέτοντας “είναι υπεύθυνο γιατί προσέλκυσε μία νέα ομάδα παιδιών στην αγορά του καπνού που ποτέ δεν θα ξεκινούσαν το κάπνισμα”.  Αρκετές παρόμοιες θεωρίες είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν, ανάμεσα σε εκείνες υπήρχε μία που έλεγε ότι το vaping ενεργεί ως πύλη για το κάπνισμα σε νέους ενήλικες, ακόμη και αν αυτή η άποψη έχει αποδειχθεί εσφαλμένη ξανά και ξανά. Δυστυχώς, τέτοιου τύπου δηλώσεις, όπως αυτές, διαιωνίζουν την τρέχουσα παραπληροφόρηση σχετικά με τα vaping προϊόντα και οδηγούν σε παρανοήσεις.