Η FDA πιέζει για νέα κατασταλτικά μέτρα κατά των vapers

Η FDA πιέζει για νέα κατασταλτικά μέτρα κατά των vapers

Η FDA πιέζει για νέα κατασταλτικά μέτρα κατά των vapers. Είναι όντως ένα γεγονός που προκαλεί ποικίλες εντυπώσεις συγκλίνοντας περισσότερο στην πλευρά του διχασμού.

Μπορεί βέβαια κάποιος να ισχυριστεί πως όλα αυτά γίνονται για το κοινό συμφέρον και το δημόσιο καλό της χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, θα μπορούσα να συμφωνήσω με αυτή την άποψη εφόσον τα μέλη τους ήταν αμερόληπτα δίχως προκαταλήψεις απέναντι στα άτμισμα.

Ακόμη και στις ΗΠΑ η vaping βιομηχανία παραπαίει από την επίδραση των κανονισμών του FDA , η οποία όπως φαίνεται θα εξαλείψει τη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων από την αγορά, οι ρυθμιστικές αρχές προτείνουν ακόμη σκληρότερους περιορισμούς. Την περασμένη εβδομάδα, ο οργανισμός υπέβαλε νέο κανόνα στο Γραφείο του Λευκού Οίκου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την προτεινόμενη προσθήκη το κάπνισμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ασθένεια, και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα ανακατατάσσονται ως συστήματα χορήγησης φαρμάκων.

Η Ταξινόμηση των  e-cigarettes ως  προϊόντων καπνού είναι τελείως άστοχο βάζοντας τα όλα σε ένα τσουβάλι, οι παρασκευαστές και εισαγωγείς πρέπει να υποβάλουν στην επίφοβη διαδικασία αγοράς καπνού προέγκριση, η οποία μπορεί να κοστίσει πάνω από $ 1.000.000 ανά προϊόν και να καθυστερήσει την εισαγωγή τους στην αγορά για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν OMB εγκρίνει το νέο κανόνα όλα τα προϊόντα του ατμού θα πρέπει να περάσουν από μια πλήρη κλινική δοκιμή, που κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια και θα απαιτηθούν χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής θα είναι απολύτως καταστροφική για την αγορά. Ουσιαστικά, η FDA θέλει να γυρίσει τα e-cigs σε ένα ιατρικό προϊόν . Αυτό σίγουρα θα είχε σαν αποτέλεσμα να εξαλείψει παντελώς τις γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης αφήνοντας τους Αμερικανους vapers είτε με ιατρικά cigalikes ή την αναπόφευκτη λύση να οδηγηθεί ο κόσμος στην μαύρη αγορά, κάτι το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό.

Παρεμπόριο.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι,  από τη στιγμή που θα ανθίσει το λαθρεμπόριο υπάρχει μεγάλος φόβος να διοχετευθούν στην μαύρη αγορά επικίνδυνες συσκευές που θα είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια οποιουδήποτε τις έχει στην κατοχή του, με αποτέλεσμα να προκληθούν ανεξέλεγκτες εκρήξεις από τις ελαττωματικές συσκευές και τις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες.

Στα υγρά αναπλήρωσης ο φόβος θα είναι πολύ μεγαλύτερος, διότι στα παράνομα εργαστήρια που θα παρασκευάζονται αυτά τα είδη θα είναι αμφιβόλου ποιότητας, επίσης  τα υλικά θα κρίνονται ακατάλληλα διότι δεν θα υπάρχει κάποιος να πιστοποιεί την φερεγγυότητά τους. Δηλαδή πολύ απλά αν κάποιος έχει λίγες γνώσεις επί του θέματος θα μπορεί και στο σπίτι του μέσα να φτιάξει τα δικά του υγρά αναπλήρωσης και στην πορεία να τα πουλήσει ευκολότατα διότι θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση και συνάμα μικρή προσφορά.

Εθελοτυφλούν ή είναι ανόητοι.

Θα περίμενε κάποιος από μία μία πολιτισμένη χώρα, η οποία μάλιστα αναμφισβήτητα είναι παράδειγμα προς μίμηση σε αρκετούς θεσμούς και κανόνες, στο βιοτικό επίπεδο, στις αντιλήψεις, στην ελευθερία του λόγου και πάνω από όλα η χώρα των ονείρων, να είναι τόσο στενόμυαλοι σε τόσο σοβαρά θέματα που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να επιφέρει στη διάρκεια των χρόνων, εμείς δεν είμαστε μελλοντολόγοι γιά να προβλέψουμε επακριβώς τις συνέπειες, αλλά για ένα πράγμα μόνο είμαστε σίγουροι, η κατάσταση θα προκαλέσει αβεβαιότητα.

Είναι κάτι σαν τα ελαφρά ναρκωτικά όπως το χασίς τα οποία είναι ελεύθερα στην Ολλανδία και πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα τα οποία μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος νόμιμα χωρίς να στραφεί στο λαθρεμπόριο, αυτή η διαδικασία νομιμοποίησης επιφέρει τεράστια ποσά εσόδων στον οικονομικό κορβανά των κάτω χωρών, ουσιαστικά όλα είναι πλήρως ελεγχόμενα από την κρατική μηχανή. Ενώ για παράδειγμα στην ευρώπη γίνεται της κακομοίρας με τους ντίλερς να πλουτίζουν αθέμιτα εις βάρος του αθώου κοσμάκη με τη συναίνεση των κακών πολιτικών.