Ετοιμαστείτε για την επόμενη επίθεση των μέσων ενημέρωσης

Ετοιμαστείτε για την επόμενη επίθεση των μέσων ενημέρωσης

Ετοιμαστείτε για την επόμενη επίθεση των μέσων ενημέρωσης, το Πανεπιστήμιο του Τέξας προανήγγειλε περιχαρής με ένα δελτίο τύπου χθες για μια μελέτη που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα. Η μελέτη υποστηρίζει ότι το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέεται με τα παιδιά. Αν έχουν το θεό τους, τι άλλο θα μας πούνε;

Στην έρευνα θα συμμετάσχουν μαθητές, φοιτητές, ανήλικοι και ενήλικοι άωθρωποι και ουσιαστικά το πείραμα θα γίνει επάνω τους, η βάση δεδομένων των στοιχείων θα συμπεριλάβει και κάποια δείγματα μιας παλαιότερης μελέτης τα οποία είναι καταιγιστικά και βάλλονται ενάντια στο ecig.

Μία παλαιότερη έρευνά τους σχετικά με το θέμα, μας αναλύει λέγοντας πως, οι μαθητές που είχαν δοκιμάσει το άτμισμα ή κάνουν ακόμη χρήση, το 16% εξ αυτών πιθανότατα να είχε επηρεαστεί άμεσα από ένα διαφημιστικό μήνυμα μέσω του μάρκετινγκ σε έντυπη μορφή, έξω από μπαρ ή καφετέρια, στο internet, τηλεόραση ή ταινίες.

Κατηγορούν ανοιχτά τις διαφημίσεις.

Θεωρώντας πως είναι ενεργός παράγοντας όποιος μπορεί να διαστρεβλώσει την εικόνα για τους κινδύνους σε έναν έφηβο με μεγαλύτερη ευκολία, από ότι σε έναν μεσήλικα, ουσιαστικά κατηγορούν ανοιχτά τις εταιρείες επειδή διαφημίζονται, αλλά έχω την περιέργεια πώς ένα καινούργιο προϊόν μπορεί να διαδοθεί ευρέως στο κοινό χωρίς να προβεί σε διαφημιστική εκστρατεία; όπως καταλαβαίνετε η ρητορική ερώτηση και δεν περίμενα απάντηση.