Επίσημη τοποθέτηση του επιστήμονα Riccardo Polosa

Επίσημη τοποθέτηση του επιστήμονα Riccardo Polosa

Επίσημη τοποθέτηση του επιστήμονα Riccardo Polosa για το vaping, ξεδιαλύνοντας  οποιεσδήποτε απορίες του ατμιστικού κοινού χωρίς υπεκφυγές και με απόλυτη ειλικρίνεια. Ουσιαστικά είναι μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Vapexpo 2016  στο Παρίσι.

Απόδειξη των θετικών συνεπειών στην υγεία από το e-cigarette.

O Riccardo Polosa ξεκινά αναγνωρίζοντας πώς έφτασε η στιγμή να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στα αναπάντητα ερωτήματα, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κινδύνους , γιατί τα πάντα είναι σχετικά όσον αφορά τα οφέλη. Kάποιοι ειδικοί σκόπιμα στρουθοκαμηλίζουν αποφεύγοντας να επικεντρωθούν στα καυτά σημεία που ταλανίζουν τον κόσμο, δίχως να δίνουν πειστικές απαντήσεις.

Ενάντια σε όλες τις πεποιθήσεις,  Η ασφάλεια της μακροχρόνιας χρήσης Η.Τ είναι ένα εύλογο ερώτημα και μπορεί να απαντηθεί . Ο ερευνητής δεν υποδαυλίζει αυτήν την καταπιεστική εικόνα, εν αντιθέσει με άλλους που το πράττουν πασιφανέστατα. Ο ίδιος δεν αποκλείει ότι υπάρχουν κίνδυνοι λόγω κάποιων επιβλαβών ή δυνητικά επιβλαβών μορίων που περιέχονται στο αερόλυμα, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει και με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα πίνουμε ή τρώμε .

Ο ερευνητής εξηγεί ότι οι πρώην καπνιστές, που έχουν επιλεγεί για τη διεξαγωγή προοπτικών μελετών, ήδη έχουν μια βλάβη στο σώμα τους και μερικές φορές δεν σταματάει ακόμα κι αν σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά μονάχα επιβραδύνεται η διαδικασία. Η διακοπή του καπνίσματος δεν αποκλείει την εμφάνιση καρδιακής προσβολής κι ας έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο εύλογο χρονικό διάστημα.  Οι μελέτες  είναι ακριβής, η διεξαγωγή τους αφορούσαν αποκλειστικά το smoking, οπότε ήταν άσχετες με την καθημερινή κατάσταση ενός ατμιστή.

Επίσης τόνισε πως δεν θέλω να σπαταλήσω το χρόνο μου μιλώντας για τα δεδομένα των ζώων που συμπεριλήφθησαν στην έρευνα, διότι, έχει διευκρινιστεί σε μερικά σημεία, πως σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά τον ανθρώπινο οργανισμό, οι περισσότερες νύξεις που γίνονται επί του θέματος πρόκειται περί εικασιών.

Η ιδέα είναι να γίνουν μετρήσεις με την πάροδο του χρόνου, βλέποντας τι συμβαίνει με τους καπνιστές όταν σταματούν το κάπνισμα. Αυτό μπορεί να γίνει με του πρώην ή τους vapers με προϋπάρχουσες ασθένειες. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε μελέτες που δεν έχουν σκοπό να γίνουν προγνωστικές για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι ερευνητές επέλεξαν να παρακολουθήσουν την καθημερινή ζωή σε τακτική βάση των vapers που πάσχουν από υπέρταση που έκαναν ταυτόχρονη χρήση με το κάπνισμα. Σε αυτή τη μελέτη διευκρινίζεται πως δεν παρουσιάστηκαν απτά αποτελέσματα,, παρά μόνο η συνολική κατανάλωση κανονικών τσιγάρων που μειώθηκε αισθητά, ξελαφρώνοντας τον οργανισμό από τη μεγάλη πίεση που δεχόταν.

Κατά μέσο όρο η  συστολική πίεση του αίματος, μετά από τη μετάβαση στο άτμισμα για 12 μήνες, μειώθηκε σημαντικά κατά 10 mm Hg. Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να επιτευχθεί με ένα υπερτασικό φάρμακο. Αυτό συνοδεύεται από μια συνολική αύξηση του επιπέδου ποιότητα ζωής (όλες οι σχετικές παράμετροι δείχνουν την κανονική λειτουργία) από 20% έως περίπου 45%. Αυτό σημαίνει ότι οι υπερτασικοί ασθενείς βελτίωσαν την πίεση του αίματος από την αλλαγή στο άτμισμα.

Περιορισμένη αύξηση του σωματικού βάρους μετά τη διακοπή.

Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά την εναλλαγή στο vaping είναι παρούσα, αλλά περιορίζεται στο 4% του σωματικού βάρους σε σύγκριση με την αρχική τιμή μετά από 6 μήνες, το οποίο είναι λιγότερο, εν συγκρίσει από εκείνους τους ανθρώπους που θα αποκτούσαν περισσότερα κιλά κατά τη διάρκεια γευμάτων των εορτών, όπως τα χριστούγεννα. Η αύξηση του σωματικού βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος είναι σημαντικά υψηλότερες όταν η διακοπή του καπνίσματος γινόταν με μέσα όπως, οι τσίχλες νικοτίνης ή τα αυτοκόλλητα επιθέματα, συμπεριλαμβανομένων και της απότομης διακοπής. Ο ερευνητής αναφέρει επίσης ότι η επίδραση στην αύξηση του σωματικού βάρους είναι μικρότερη σε βάθος χρόνου, κάτι το οποίο είναι παρατηρήσιμο και από τον ίδιο τον χρήστη, βέβαια αναφερόμαστε στον μέσο άνθρωπο.