Επικρατεί αναβρασμός στο Χονγκ κονγκ ώστε να προτρέψουν

Επικρατεί αναβρασμός στο Χονγκ κονγκ ώστε να προτρέψουν

Επικρατεί αναβρασμός στο Χονγκ κονγκ ώστε να προτρέψουν τους νομοθέτες να άρουν την απαγόρευση κατά του e-cig.

ο Δρ Stephen Jenkin είναι διευθυντής των κανονιστικών και ιατρικών υποθέσεων της Nicoventures στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, ο προαναφερθέν βρίσκεται σήμερα σε στενή επικοινωνία με τους τοπικούς πολιτικούς στο Χονγκ Κονγκ και παρουσιάζει την έρευνα για την προώθηση των πλεονεκτημάτων της ρύθμισης των vaping προϊόντων παρά την παντελή απαγόρευση. Ο Jenkins επισημαίνει πως ότι τα e-cigarettes δεν περιέχουν πίσσα και δεν υπάρχει καύσης που να εμπλέκεται στη διαδικασία του ατμίσματος, είναι σημαντικά πιο ασφαλές από τους ομολόγους του, που τυγχάνει να είναι ο καπνός. Παρουσίασε στους  νομοθέτες την περίφημη μελέτη της Δημόσιας Υγείας της Αγγλία και του πανεπιστήμιου Royal College of Physicians το οποίο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

Οι κανονισμοί διαφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τα δεδομένα είναι συνεπώς τα ίδια.

Ο Δρ Jenkins δήλωσε. Η άποψή μας είναι, πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχουν μία ειδική ρύθμιση για να εξασφαλιστεί ότι θα είναι διαθέσιμα για καπνιστές και δεν θα πωλούνται σε άτομα κάτω των 18 ετών, με ποιοτικά πρότυπα που θα  εξασφαλίζουν ότι οι συσκευές και τα υγρά αναπλήρωσης θα είναι αξιόπιστα. Τα δεδομένα και η εμπειρία μας έως τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο μας υποδεικνύει ότι θα πρέπει οι κανόνες να είναι σαφέστατη και προς μία μόνο κατεύθυνση. Επιπλέον, είμαι πολύ ευτυχής να έχω μια ανοικτή συζήτηση με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Χονγκ Κονγκ για να τους προσκομίσω τις αποδείξεις, οι οποίες είναι αδιάσειστες.

Επεσήμανε ότι ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία βρίσκονται στο στάδιο λήψης νέων μέτρων για τη ρύθμιση των προϊόντων και ότι η Αυστραλία αυτή τη στιγμή επανεξετάζει τη στάση της. Σύμφωνα με όλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα βήμα πίσω από την υποστήριξη της πλήρης απαγόρευσης, και αναμένεται να αποκαλύψει τη θέση της επίσημα στη Διάσκεψη των Μερών (COP7)  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας, τον προσεχή Νοέμβριο.

Γιατί η απαγόρευση θα ήταν αναποτελεσματική.

Η πλήρης απαγόρευση θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και οι vapers στο Χονγκ Κονγκ θα καταφύγουν στην απόκτηση των προϊόντων από τη μαύρη αγορά, με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ η αγορά από οποιονδήποτε θα είναι ανεξέλεγκτη και ενδέχεται να είναι και επικίνδυνα για την ασφάλειά τους. Επίσης, οι vapers θα είναι σε θέση να αποκτήσουν εύκολα τα προϊόντα από μία διπλανή κινεζική πόλη την  Shenzhen, η οποία είναι βόρεια του Χονγκ Κονγκ και είναι υπεύθυνη για την προμήθεια περίπου του 90% των συσκευών που εισάγονται σήμερα στην χώρα, ως εκ τούτου, έχει περισσότερο νόημα η ρύθμιση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές θα  χρησιμοποιούν αξιόπιστες συσκευές.