Επιδρομή σε πέντε βρετανικά μαγαζιά πώλησης ατμιστικών ειδών

Επιδρομή σε πέντε βρετανικά μαγαζιά πώλησης ατμιστικών ειδών

Επιδρομή σε πέντε βρετανικά μαγαζιά πώλησης ατμιστικών ειδών έγινε από την αντίστοιχη υγειονομική υπηρεσία, βρίσκοντας ακατάλληλα δείγματα.

Το BBC ανέφερε ότι αξιωματικοί της Trading Standards στο Merseyside κατάσχεσαν παράνομα υγρά αναπλήρωσης από πέντε τοπικές επιχειρήσεις. Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται οι καταστηματάρχες δεν παραβαίνουν την Οδηγία της ΕΕ για τα προϊόντα καπνού, αλλά σχετίζονται με αδικήματα που αφορούν και σχετίζονται με το βρετανικό δίκαιο.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου εξήγησε ότι οι φιάλες με τα eliquids που περιέχονται στις  μοιάζουν με τρόφιμα όπως μηλόπιτα των McDonalds , χωνάκια παγωτού, ζαχαρωτά και κέικ, τα οποία είναι παράνομα σύμφωνα με τις πάγιες κατευθυντήριες εντολές των τροφίμων που εμπίπτουν στον κανονισμό περί απομιμήσεως διαβάλλοντας την ασφάλεια και την παραπλάνηση των πολιτών του νόμου 1989. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μερικά από τα μπουκάλια έλειπαν επίσης οι απαιτούμενες σημάνσεις ασφαλείας.

Η αντίδραση της τοπικής ατμιστικής κοινότητας ήταν γενικά υπέρ των κατασχέσεων και έδωσαν συγχαρητήρια στους ιθύνοντες που επιτηρούν τη δημόσια υγεία για λογαριασμό τους.  Η χρήση αυτού του είδους branding έχει προσελκύσει έντονη κριτική κατά τους τελευταίους μήνες. Εκτός του ότι είναι παράνομο, είναι μία απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι το μάρκετινγκ του vape παρασύρει ανήλικα παιδιά.