Ενώ οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική τράβηξαν την προσοχή

Ενώ οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική τράβηξαν την προσοχή

Ενώ οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική τράβηξαν την προσοχή των αμερικανικών ψηφοφόρων, πολύ λίγοι πήραν είδηση το γεγονός πως τα διάφορα μέτρα που μεμονωμένα προσπαθούν να εφαρμόσουν διάφορες πολιτείες θα είναι θηλιά στο λαιμό τους.

Ωστόσο, στην Καλιφόρνια τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η εφαρμογή της πρότασης 56 στην μεγαλύτερη πολιτεία της Αμερικής θα μπορούσε να ταρακουνήσει σημαντικά τη βιομηχανία ατμίσματος.

Η ακριβής αύξηση των φόρων που θα επιφέρει στο πέρασμα της η Proposition 56 παραμένει ασαφής, δεδομένου ότι χρειάζεται ακόμη να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο του κράτους, αλλά προτείνεται να είναι ισοδύναμο όπως ένα πακέτο τσιγάρα που κοστίζει  3,37$.

Ο προταθείς φόρος θα ισχύει μόνο για τα προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη και η κυβέρνηση υποχρεούται να το θεσπίσει σε όλα τα καταστήματα στην Καλιφόρνια.  Ως εκ τούτου, ο φόρος εξακολουθεί να ισχύει για μερικά προϊόντα που εισάγονται έξω από την πολιτεία.

Το σημερινό σύνταγμα ορίζει 43% φόρο, και κατ’ επέκταση όλα τα νέα έσοδα που δημιουργούνται θα οδηγούνται αμέσως στα σχολεία, ωστόσο η καινούργια πρόταση του Proposition 56 προκαλεί αντιδράσεις στο σύνταγμα της Καλιφόρνια , επειδή τα χρήματα πλέον θα πηγαίνουν σε ιατρικά προγράμματα, στις ασφαλιστικές εταιρείες και τα νοσοκομεία για λογαριασμό των ατόμων με χαμηλό εισόδημα, αυτό αποτρέπει τα σχολεία από τη λήψη τουλάχιστον εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.