Εκφράζει τη διαφωνία της η Monique Williams

Εκφράζει τη διαφωνία της η Monique Williams

Εκφράζει τη διαφωνία της η Monique Williams η οποία είναι ερευνητής στο πανεπιστήμιο της University of California, Riverside και καταφέρεται εναντίον του ecig, παρουσιάζοντας τα δικά της στοιχεία.

Φοβάται ότι οι εξελίξεις σε θέματα υγείας στον κόσμο του vaping δεν έχουν βελτιωθεί στην πραγματικότητα, εκφράζοντας τις ανησυχίες της πως υπάρχουν ευρήματα υπολειμμάτων βαρέων μετάλλων που παράγονται από τις συσκευές που χρησιμοποιούν υγρό αναπλήρωσης, οι οποίες στη συνέχεια δημιουργούν ένα επικίνδυνο αερόλυμα το οποίο εισπνέετε κατευθυνόμενο στους πνεύμονες των χρηστών.

Η εισπνοή των μετάλλων, ιδιαίτερα ο κασσίτερος, μπορεί να προκαλέσει στένωση, το οποίο μετέπειτα παρουσιάζεται ως σύσφιξη των βρογχιόλιων και των αεραγωγών στους πνεύμονες, μας εξηγεί η Williams.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Riverside εξετάζει επίσης τις διαφορές με την επισήμανση νικοτίνης που χρησιμοποιείται στο άτμισμα. Οι ερευνητές αγοράζουν τυχαία δείγματα e-liquids  από online πωλητές και στη συνέχεια ελέγχουν τη συγκέντρωση της νικοτίνης βάσει των αναγραφόμενων επισημάνσεων επάνω στη συσκευασία ή την φιάλη. Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Σε ένα πρόσφατο έγγραφο που δημοσίευσαν, μας εξηγούν ότι ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο δείγμα ήταν 59 τοις εκατό υψηλότερο σε νικοτίνη από την φερόμενη ετικέτα που υπήρχε πάνω στο σκεύασμα. Η ερευνητής Iliana Cordova λέει πως αυτό απλά ήταν ένα  τυχαίο αποτέλεσμα σε μια μακρά λίστα δοκιμαστικών δειγμάτων στα εργαστήρια UC.