Διεθνείς ομάδες υπεράσπισης έχουν εμφανιστεί σε διάφορες χώρες

Διεθνείς ομάδες υπεράσπισης έχουν εμφανιστεί σε διάφορες χώρες

Διεθνείς ομάδες υπεράσπισης έχουν εμφανιστεί σε διάφορες χώρες κατά τα τελευταία δύο χρόνια και σχηματίστηκαν για να αμφισβητήσουν ανοιχτά τις προκλήσεις του ΠΟΥ.

Αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν σε θέση να συντονίσουν αποτελεσματικά τις φωνές και τις ενέργειές τους. Τώρα μια οργάνωση έχει αναλάβει αυτό το ρόλο, ονομάζεται INNCO,( στα ελληνικά μεταφράζεται “διεθνές οργανωτικό δίκτυο κατανάλωσης νικοτίνης”),  έχοντας επίσημα ξεκινήσει αναλαμβάνοντας σοβαρούς ρόλους και πρωταρχικός στόχος της είναι η ελάφρυνση των περιοριστικών νόμων της Παγκόσμια Οργάνωσης Υγείας.

Η INNCO προήλθε από μια συζήτηση στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη νικοτίνη, τον Ιούνιο, και από τότε έχει φανατικούς υποστηρικτές που σκοπεύουν να εργαστούν για την ανάπτυξη των στόχων της. Προς το παρόν αρχικά την πλαισιώνουν δεκαπέντε εθνικές οργανώσεις καταναλωτών. Η συγκεκριμένη οργάνωση εκτός από τα προϊόντα vaping συμπαραστέκεται και τα snus.

Tα πρωταρχικά βήματα περιλαμβάνουν να βάλουν ένα τέλος στην δυσανάλογη νομοθεσία και τους τιμωρητικούς φόρους με στόχο τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών του καπνίσματος. Η πρώτη κίνηση της INNCO που έλαβε χώρα είναι μια επιστολή προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ζητώντας μια συζήτηση πριν από την επικείμενη ψήφιση του άρθρου CFTC COP 7  το Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της γραμματεία FCTC πρόσφατα επαινούσε τις αντικαπνιστικά  διαπιστευτήρια του προέδρου των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte, του οποίου η βίαιη εκστρατεία κατά των τοξικομανών έχει προκαλέσει μόνο φέτος περίπου 4.000 θανάτους, μια τέτοια συζήτηση έχει καθυστερήσει πολύ.