Η στάση της ευρωπαϊκής ένωσης προκαλεί αναπάντητα ερωτηματικά

Η στάση της ευρωπαϊκής ένωσης προκαλεί αναπάντητα ερωτηματικά

Η στάση της ευρωπαϊκής ένωσης προκαλεί αναπάντητα ερωτηματικά και μάλιστα όταν υπάρχουν απτές αποδείξεις που αποδεικνύουν το αντίθετο για το ecig. Θα μου πείτε συνηθισμένο τα βουνό απ’ τα χιόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσει τη συλλογική θέση των 28 μελών της ΕΕ για τα ecigarettes. Ένας εκπρόσωπος της INNCO ανέφερε ότι παρά την έρευνα του Royal College of Physicians η οποία διαπίστωσε ότι το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα, ωστόσο οι εκθέσεις της ΕΕ δείχνουν να μην περιέχουν τα αυτονόητα θετικά αποτελέσματα του ecig, τυχαίο; δεν νομίζω.

Αυτή η παράμετρος στενοχωρεί τους υποστηρικτές του vape που πιστεύουν  ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διακοπή του καπνίσματος. Πάντως η ΕΕ, θα αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της παγκόσμιας πολιτικής σε σχέση με τα προϊόντα καπνού και του Η.Τ, εδώ τίθενται σοβαρά θέματα ακεραιότητας, όχι πως κρύβεται από πίσω κάποια θεωρία συνωμοσίας, αλλά οι εξηγήσεις που δίνονται δεν ικανοποιούν το κοινό που αναμονή για τις εξελίξεις.

Μετά την συνοπτική έκθεση της UKCTAS και της INNCO, οι δυο τους επικοινώνησαν με το υπουργείο υγείας της ΕΕ, καλώντας τους να το διαβάσουν και να δώσουν ουσιαστική προσοχή στα θέματα που τέθηκαν, δηλώνοντας «Είναι σημαντικό ότι η συλλογική αντίδραση της ΕΕ στο Η.Τ αντανακλά τα θετικά οφέλη για την υγεία που ανατίθενται σε καπνιστές που θέλουν να στραφούν σε πιο ασφαλής προϊόντα.