Αποφυγή αύξησης βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Αποφυγή αύξησης βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Αποφυγή αύξησης βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος με τη μετάβασή μας στο άτμισμα, κατά πόσο είναι εφικτό να μην πάρουμε κιλά και τι θα πρέπει να προσέξουμε.

Το μεγαλύτερο βάσανο των καπνιστών που σκοπεύουν να διακόψουν τελείως τη συνήθεια,  είναι ο φόβος απρόσμενων κιλών που θα εγκατασταθούν μόνιμα επάνω στο κορμί τους, δυστυχώς αυτή η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη εάν ακολουθηθεί η πεπατημένη τακτική, δηλαδή, να γίνω σαφής ούτως ώστε να το καταλάβει και ο πιο αδαής,

 

  1. Εάν επιλέξετε να το κόψετε μαχαίρι.
  2. Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις τσίχλες νικοτίνης, τα αυτοκόλλητα επιθέματα (έμπλαστρα).
  3. Ακόμη και τη σταδιακή μείωση τσιγάρων ανά χρονικά διαστήματα έως ότου έρθει το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν εννοούμε χάσιμο κιλών.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις από ορισμένους, θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση ότι θα χάσετε κιλά, το τονίζω γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αλλά εξηγώ πως δεν θα πάρετε σε καμία περίπτωση κιλά, εφόσον δεν συντρέχουν προβλήματα υγείας τα οποία είναι υπεύθυνα για τούτη την κατάσταση, όπως παραδείγματος χάριν ο θυροειδής.

Ποια είναι η πιο έγκυρη μέθοδος;

Δίχως να ευλογούμε τα γένια μας, φυσικά το άτμισμα, θα σας παραθέσω μερικά τεκμηριωμένα παραδείγματα τα οποία δεν χωρούν αμφισβήτηση και μπορείτε εύκολα να τα πιστοποιήσετε. Αν απευθυνθείτε σε έναν αποκλειστικό ατμιστή που δεν κάνει χρήση καπνού για αρκετούς μήνες ή σε έναν ιατρικό εμπειρογνώμονα ο οποίος είναι γνώστης επί του θέματος, μην ρωτήσετε κανένα οδοντίατρο για αυτό το ζήτημα ή γενικώς έναν οποιονδήποτε γιατρό.

Ψυχολογική υποστήριξη.

Αυτή η συγκεκριμένη οδός είναι αναμφισβήτητα η ιδανικότερη, διότι ο ψυχολόγος που θα κληθεί να σας συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο υποτίθεται θα είναι στη διάθεση μας ανά πάσα στιγμή, εφόσον τον καλέσετε στο τηλέφωνο, έπειτα να του εξηγήσετε αναλυτικά σε τι στάδιο βρισκόσαστε, ποιες είναι οι δυσκολότερες στιγμές μέσα στην ημέρα και άλλα πολλά. Αν πληρείτε όλα τα προαναφερθέντα θεωρητικά θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει με την προϋπόθεση πως θα υπάρχει αμέριστη συνεργασία και από τις δύο πλευρές, οπότε βρείτε κάποιον ο οποίος είναι της εμπιστοσύνης σας και βεβαιωθείτε πως εσείς προσωπικά ακολουθείτε τις οδηγίες με θρησκευτική ευλάβεια.

Διαιτολόγος.

Με την οικονομική κρίση που μας μαστίζει όλους πιθανόν να είναι ένας απαγορευτικός τρόπος, θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά θα σας πω χαρακτηριστικά τα σημείο που πιθανόν να προσπερνούσατε, τα χρήματα που θα δίνατε να αγοράσετε πίτσες, πιτόγυρα, γαριδάκια, πατατάκια, σουβλάκια, γλυκά και οτιδήποτε άλλο, αν τα συγκεντρώνετε όλα τα λεφτά που θα ξοδεύετε στα τρόφιμα θα διαπιστώνεται πως με τα ίδια χρήματα θα πληρώνατε έναν διατροφολόγο.

Καταπολέμηση της λιγούρας.

Ο πρώτος και ο σημαντικότερος παράγοντας για να καταστεί επιτυχής η διαδικασία, είναι η μεγάλη κατανάλωση ποσοτήτων νερού, αφού έχετε κόψει το τσιγάρο και σας έρχεται η επιθυμία να καπνίσετε στραφείτε στο νερό, το ίδιο ισχύει κι αν πεινάτε, αλλά μη βιαστείτε να αρχίσετε να πίνετε ολοκληρο μπουκάλι, γιατί δεν θα τα καταφέρετε με την πρώτη φορά, αυτός ο τρόπος απαιτεί σταδιακά βήματα και να χωριστεί τμηματικά μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Μην προσπαθείτε να αντικαταστήσετε το νερό με χυμό ή τσάι ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, διότι πολλά από αυτά περιέχουν ζάχαρη και αρκετές συσσωρευμένες θερμίδες, για να καταλάβετε τι εννοώ διαβάστε αυτό, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται ημερησίως 2.000 θερμίδες τα οποία συνήθως τα παίρνει από τα γεύματα που τρώει και καλύπτει όλες του τις ανάγκες.

Αν κατά λάθος στραφείτε στην πορτοκαλάδα Fanta, λάβετε υπόψιν σας πως ένα κουτί 330 ml έχει 172 θερμίδες, εάν πιείτε 5, αμέσως-αμέσως συνολικά θα φτάσετε στις 860 θερμίδες, που σημαίνει είναι η μισή ημερησια ποσότητα αναγκών σας σε θερμίδες, εάν συμπεριλάβουμε και τις τροφές, είδη έχετε ξεπεράσει απαγορευτικά το όριο το οποίο μεταφράζεται σε πρόσθετα κιλά. Οπότε μόνο νεράκι.

Αυτοπειθαρχία.

Κανένα φάρμακο στον κόσμο και κενένα σκεύασμα ή συμβουλές ενός πεπειραμένου γιατρού, δεν μπορούν να σας βοηθήσουν αν εσείς το ρίξετε στην κραιπάλη. Είναι καλό να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μία φάση μόνιμης πειθαρχίας που θα διαρκέσει για πάντα και όχι απλά προσωρινά για λίγες μέρες ή εβδομάδες. Το κλειδί είναι ο υγιεινός τρόπος διατροφής ταυτόχρονα με την πειθαρχία, όλα με μέτρο χωρίς να υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα επιβαρύνοντας τον οργανισμό ανεπιθύμητα.

Αν για οποιοδήποτε λόγο προσπαθούμε να διατηρούμε ένα ανθυγιεινό τρόπο ζωής αναγκάζουμε τον οργανισμό μας να προβάλλει διάφορες άμυνες, όταν πλέον θα εξαντλήσουμε και τις άμυνες, η φύση του ανθρώπινου οργανισμού για να μην μας αφήσει να πεθάνουμε θα μας βγάλει σαν προειδοποίηση κάποια αρρώστια ούτως ώστε να επιμεληθούμε του θέματος.

Επίλογος.

Ελπίζω αυτά που σας έγραψα να σας φανούν χρήσιμα, φροντίστε τον εαυτό σας γιατί του αξίζει, είναι άδικο να φτάσετε στο στάδιο της παχυσαρκίας λόγω παραμέληση των βασικών κανόνων στη ζωή, εφόσον τηρήσετε την δέουσα στάση που αρμόζει σε αυτή την περίσταση προσπαθήστε να την μεταφέρετε και στα κοντινά σας πρόσωπα, φίλους, γνωστούς, συγγενείς.