Απάντηση στους ψευδείς ισχυρισμούς έδωσε ο Michael Siegel

Απάντηση στους ψευδείς ισχυρισμούς έδωσε ο Michael Siegel

Απάντηση στους ψευδείς ισχυρισμούς έδωσε ο Michael Siegel στον Brent Stafford και Stanton Glantz, οι οποίοι αν μη τι άλλο επιτίθενται στο vaping με ανυπόστατα στοιχεία που προκαλούν θύελλα αντιδράσεων από κάθε υγιή νου.

Ο προαναφερόμενος για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένας εξαίρετος γιατρός της προληπτικής ιατρικής στο UC Berkeley School of Public Health με ειδικότητα στην επιδημιολογία και είναι φανατικός υποστηρικτής του ατμίσματος προσπαθώντας να διασώσει ότι απέμεινε από την πύρινη λαίλαπα. Έχει 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του ελέγχου του καπνού και αρκετοί τον θεωρούν ως ήρωα που μάχεται εναντίον του καπνίσματος.

Ο Siegel χρησιμοποιεί το blog του, και οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης, ως μια ευκαιρία για να καταρρίψει τους μύθους και ψέματα που τίθενται από αντι-vaping ακτιβιστές.

Είναι κατηγορηματικός υποστηρικτής του vaping, λέγοντας ανοιχτά πως θα  συνιστούσα ανεπιφύλακτα στους καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα να στραφούν στο αντίθετο άκρο. Όμως ο Glantz είναι εκ διαμέτρου αντίθετος σε αυτήν την φιλοσοφία . Ο ίδιος επισημαίνει ότι, ο Glantz δηλώνει πως υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα στην αγορά για τους καπνιστές που μπορούν να τους ωφελήσουν εκτός απ’ το ecig, γιατί πιστεύει πως δεν έχει λόγο ύπαρξης εάν τα έμπλαστρα νικοτίνης εργαστούν σωστά.

Συνεχίζοντας λέει πως αν ήταν τόσο εύκολη η διακοπή του καπνίσματος με αυτά τα εργαλεία τότε πιθανότητα θα τα χρησιμοποιούσαν όλοι οι άνθρωποι με απόλυτη επιτυχία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει επειδή πολύ απλά δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά. Ο κάθε νοήμων νους που διέπεται από μετριοπάθεια γνωρίζει ότι αυτά τα προγράμματα δεν λειτουργούν, έχουν περίπου ένα ποσοστό επιτυχίας 10%.

Για το υπόλοιπο 90%, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών, δεν επιφέρουν κανένα θεμιτό αποτέλεσμα, είναι πεταμένα χρήματα βοηθώντας μόνο τις εταιρείες που τα παράγουν. Ως γιατρός, της δημόσιας υγεία και επαγγελματίας, δεν μπορώ να ανεχθώ τέτοιου είδους καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος θα μπορούσε ενδεχομένως να μην προωθεί ή να μην συνιστά τα vape προϊόντα σε ενήλικους καπνιστές. Απλά να το απαγορεύεις γιατί έτσι το θεωρείς εσύ σωστό είναι τελείως ανήθικο και ανέντιμο και είναι ακόμα χειρότερο αν αναλογιστεί κανείς την θέση στην οποία εργάζεσαι συμβουλεύοντας κόσμο.