Αντιμάχονται ενάντια σε ένα άνισο πόλεμο

Αντιμάχονται ενάντια σε ένα άνισο πόλεμο

Αντιμάχονται ενάντια σε ένα άνισο πόλεμο στην Γαλλία για τις ελευθερίες του vape, το τοπίο μοιάζει θολό, αν αναλογιστεί κανείς ότι επρόκειτο για μία πολυπληθής χώρα που έχει ένα τεράστιο πληθυσμό και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως. Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι της υπόθεσης.

Αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν ένσταση στο Γαλλικό συμβούλιο της επικρατείας (Conseil d’Etat) οι πέντε ενώσεις, SOVAPE, Fédéral Addiction, RESPADD, SOS Addictions and Tabac &  Liberté, αναφορικά για την αναστολή πράξης, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στον αγώνα τους ενάντια  στην καταπολέμηση προπαγάνδας και τα περί απαγορεύσεως άμεσων ή έμμεσων διαφημίσεων που σχετίζονται με τα ατμιστικά προϊόντα.

Δίνουν αγώνα κατά της απαγόρευσης των διαφημίσεων.

Η υπεράσπιση κατέθεσε ένα κείμενο ασκήσεως της προσφυγής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μια δημόσια ακρόαση έχει προγραμματιστεί το Νοέμβριο. Η απόφαση του δικαστή αναμένεται εντός ολίγων ημερών. Οι 35 σελίδες δίνουν  μια περίληψη της νομιμότητας, της νομικής δράσης, της άμυνας και των αρνητικών επιπτώσεων του αρχικού κειμένου. Η αίτηση αναστολής συνεπάγεται με μια ορισμένη έννοια του επείγοντος, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγαλύτερο κομματι μπορεί να θεωρηθεί ανεπιτυχές, αν η τρέχουσα διαδικασία δεν καταφέρει απολύτως τίποτα.

 

Έντονη ανησυχία.

Οι συντάκτες υπογραμμίζουν ότι η μεταφορά μιας οδηγίας πρέπει να είναι ακριβείς και πλήρεις, επιπλέον ενημερώνοντας στις αιτιολογικές τους σκέψεις πως η απαγόρευση της προπαγάνδας, σύμφωνα με τους συντάκτες, αποτρέπει κάθε μορφή επικοινωνίας υπέρ του ατμίσματος , κυρίως, την μη εμπορική, που έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το προϊόν, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το πεδίο εφαρμογής της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η ελλείψει ορισμού του όρου «προπαγάνδα» μπορεί να είναι είτε άμεση είτε έμμεση, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να διακρίνούν μεταξύ του τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, να ενημερώσει την καταγγελία. Αυτή η ασάφεια μπορεί να οδηγήσει σε νομική αβεβαιότητα, χαρακτηρίζοντας το ως μια σοβαρή υπόθεση, Ιδίως όταν το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε € 100.000.

Η ελευθερία της έκφρασης και της επικοινωνίας επικρατεί στη δημοκρατία , και τυχόν παραβάσεις θα πρέπει να είναι ενδεής, προσαρμοσμένη και ανάλογη προς τον επιδιωκόμενο στόχο . Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτούνται μερικοί ορισμοί , αλλά θα πρέπει να τεκμηριώνεται σε σχέση με το γενικό συμφέρον και την επιτακτική κοινωνική ανάγκη.

Το Conseil d’Etat  παραδέχθηκε ότι στην τρέχουσα κατάσταση της γνώσης, τα επιστημονικά στοιχεία δεν επιτρέπουν την εξέταση της χρήσης του ηλεκτρονικών τσιγάρων ως αποδεδειγμένο κίνδυνο για την υγεία του χρήστη ή για την υγεία κάποιος άλλου.

Οι επιβλαβείς συνέπειες του ατμίσματος και του καπνίσματος δεν είναι συγκρίσιμα, μια γενική και απόλυτη απαγόρευση είναι εντελώς δυσανάλογη σε σχέση με τον στόχο για να εξηγήσουν τη νομική συμβουλή.