Υψηλή ισχύς ρεύματος ένας αόρατος κίνδυνος

Υψηλή ισχύς ρεύματος

Υψηλή ισχύς ρεύματος ένας αόρατος κίνδυνος που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς στον χώρο του vaping, οι οποίοι δεν κρύβουν τις έντονες ανησυχίες τους, διότι οι περισσότεροι ατμιστές  εστιάζουν την προσοχή τους περί ασφάλειας αποκλειστικά μόνο στα υγρά αναπλήρωσης και αγνοούν το συγκεκριμένο κίνδυνο.

Πιλοτικά πειράματα επιβεβαίωσαν την υπόθεση εργασίας για τα προϊόντα ατμίσματος όσον αφορά την κυτταρική τοξικότητα, τα οποία προκαλούν διάφορες φλεγμονώδεις αντιδράσεις στα κύτταρα που εκτίθενται άμεσα στα αερολύματα.

Τα προϊόντα που εξέτασαν ήταν:  μιας χρήσης, επαναφορτιζόμενα e-cigs, eGo συστήματα ατμοποιητών, personal vaporizers, ePipes και eCigars. Ακόμα κι αν όλα τα μοντέλα δεν  μοιάζουν επακριβώς το άτμισμα, ορισμένα το κάνουν.

Η μεταβολική δραστηριότητα και η βιωσιμότητα των κυττάρων, τα πιθανά αποτελέσματα της έκθεσης στον ατμό.

Υπάρχει μια λεπτή διαφορά μεταξύ τοξικότητας και φλεγμονής. Οι τοξικές ουσίες δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για τις λειτουργίες των κυττάρων και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές απειλές για το ίδιο το όργανο όταν  παρατείνονται στην έκθεση που οδηγεί σε μείωση της βιωσιμότητας των κυττάρων. Ως εκ τούτου, η βιωσιμότητα των κυττάρων είναι ένας δείκτης της συνολικής τοξικότητας του μίγματος. Η φλεγμονώδης αντίδραση είναι η αύξηση της μεταβολικής δραστηριότητας συνεχόμενη στο πίεση. Τα κύτταρα στη συνέχεια παράγουν μόρια μεταβιβαστών (κυτοκίνες) που πυροδοτούν μια αντίδραση πολλαπλασιασμού στο συνδετικό ιστό. Αυτή η αντίδραση, για παράδειγμα, είνναι η έκκριση της επιπλέον βλέννας, είναι δυνητικά αβλαβής εκτός από την περίπτωση που παρατείνονται ή γίνεται επανειλημμένη έκθεση, ή εάν η φλεγμονή περιπλέκεται από την παρουσία ενός παθογόνου (ιού ή βακτήρια).

Η τεράστια ισχύς είναι η διαδικασία παραγωγής μεγάλων νεφών , ούτως ώστε οι χρήστες να κάνουν κόλπα με τον ατμό . Αυτή η τεχνοτροπία είναι συχνά αξιοσημείωτη κατά τη διάρκεια vape shows, επίσης κάποια brand name κατασκευάζουν προμηθεύοντας στην αγορά  συσκευές υψηλής ισχύος στοχεύοντας στο κοινό των πεπειραμένων.

Η μειοψηφία χρησιμοποιεί κατά κόρον υπερβολική ισχύ.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο καθημερινός μέσος χρήστης κινείται σε πλαίσια που αναζητά απλά την πρόσληψη νικοτίνης και τίποτα περισσότερο, σε αντίθεση με τον μικρό αριθμό ατμιστών που λειτουργεί απερίσκεπτα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του και την προσωπική του ασφάλεια χρησιμοποιώντας συσκευές με τρεις μπαταρίες για να φτάσουν πάνω από 200 βατ και full VG υγρά αναπλήρωσης και το Direct lung (DL) ονομάζεται η άμεση εισπνοή ή πνευμονική τζούρα.