Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πτώχευσης της NJOY

κίνδυνος πτώχευσης της NJOY

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πτώχευσης του πασίγνωστου brand name NJOY λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ηνωμένες πολιτείες αμερικής απ’ την κυβέρνηση, και πιθανόν όπως φαίνεται στο μέλλον δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια ουσιαστική κίνηση για να αποσοβηθεί αυτή η διαδικασία.

Πού οφείλεται

NJOY είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός των e-τσιγάρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η κατάθεση πτώχευσης που κατέθεσαν δεν συνδέεται άμεσα με τους νέους αμερικανικούς κανονισμούς, η βιομηχανία του vaping μάλλον θα πρέπει να συνηθίσει  να βλέπει τις εταιρείες να κλείνουν τις πόρτες τους, αν δεν δράσουν για την κατάργηση των κανονισμών.

Η βιομηχανία ατμίσματος είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη με πολλούς τρόπους, και φυσικά η μοναδικότητα της επεκτείνει την ιδέα του ανταγωνισμού. Το σύνολο των  ανεξάρτητων βιομηχανιών vape μοιράζεται μια συντροφικότητα που κάνει την είδηση της κατάθεσης πτώχευσης ανησυχητική. Η NJOY και White Cloud καταλαμβάνουν ένα παρόμοιο χώρο στη βιομηχανία ατμού. Και οι δύο εστιάζουν σε συσκευές entry-level που απευθύνονται σε καπνιστές που επιθυμούν να κάνουν τη μετάβαση από τον καπνό,  μάλιστα και οι δύο δεν έχουν δεσμούς με φαρμακεία ή καπνοβιομηχανίες.

Η υποστήριξη του κλάδου.

Παρ’ όλα αυτά σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς, η παραπαίουσα πτώση ενός ανταγωνιστή, θα ήταν αιτία για πανηγυρισμούς. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση του ατμιστικού  κλάδου. Εκτός του ότι είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός e-cig,  είναι και ένας ακούραστος συνήγορος για ολόκληρο τον κλάδο. Όταν ήταν γνωστή ως Sottera, κέρδισαν μια υπόθεση-ορόσημο κατά της FDA που βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τη βιομηχανία.

Πολλά έχουν ήδη γραφτεί σχετικά με τους λόγους της NJOY που χρειάζεται να μπει στο άρθρο 11, και είναι προφανές ότι οι λόγοι δεν συνδέονται άμεσα με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της FDA, αλλά η αποτυχία του κράτους να πιάσει τα προσδοκώμενα κέρδη του μεριδίου αγοράς. Ωστόσο, η NJOY απευθύνθηκε τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και πολιτειακό επίπεδο ως θέμα για την προστασία της.

Αιτία αντιπαραθέσεων.

Κατά τα τελευταία 5 – 6 χρόνια, πολύ λίγες βιομηχανίες έχουν εξελιχθεί με καινοτομίες όσο κλάδος μας. Αυτό το επίπεδο καινοτομίας ουσιαστικά σημαίνει ότι τα προϊόντα συνεχίζουν  να βελτιώνονται και ακόμα περισσότερο οι καταναλωτές μπορούν να μετακινηθούν με επιτυχία από τον καπνό στο vaping. Καθώς όλο και περισσότεροι το μερίδιο αγοράς χάνεται με τα μεγάλα συμφέροντα και η δαπανηρή διαδικασία παραμένει, ότι η καινοτομία θα πάψει να εξελίσσεται στο μέλλον πιθανόν να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δημόσιο καλό, όπως μια ανοικτή και ανεξάρτητη βιομηχανία είναι πολύ πιο ευεργετική για τη δημόσια υγεία από μια ελεγχόμενη.

Ενώ οι περισσότεροι στη βιομηχανία ατμού είναι συγκλονισμένη από την είδηση της  NJOY, αυτό θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως μια κλήση αφύπνισης. Χωρίς μια συντονισμένη προσπάθεια να καταργηθούν ή να αλλάξουν αυτές τις υπερβολικά επαχθείς ρυθμίσεις,τότε μία σοβαρή επιχείρηση όταν θα πτωχεύει δεν θα είναι πλέον είδηση. Απλώς θα είναι κάτι το αυτονόητο.
Η NJOY, όπως και η Sottera, μας έδειξαν πως ήταν η μόνοι που μπορούσαν να κερδίσουν μια μάχη εναντίον στην FDA. Όπως καταλαβαίνετε επόμενο είναι οι υπόλοιποι να λάβουν τα μέτρα  τους με τα διδάγματα από το παρελθόν τους και να εργαστούν για τη διατήρηση της βιομηχανίας. Υπάρχουν όμως ανοικτές επιλογές σε αυτούς, είτε πρόκειται για δικαστική ή νομοθετική ρύθμιση και αν δεν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία ενιαία κατεύθυνση κατεύθυνση όλοι επιχειρηματίες πιθανόν να εξελιχθεί σε μάστιγα τα επόμενα χρόνια.