Στην Πολωνία τα Ecigs θα υφίστανται τους ίδιους

Στην Πολωνία τα Ecigs θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς

Στην Πολωνία τα Ecigs θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τα τσιγάρα καπνού, δηλαδή εν ολίγοις απαγορεύθηκε η πώληση μέσω διαδικτύου και τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2016. Οφείλουμε να εξηγήσουμε πως προϋπήρχε η απαγόρευση από τα συμβατικά καταστήματα της γειτονιάς.

Το πρόβλημα που προκύπτει με αυτό τον συνειρμό σκέψεων είναι πως στην ουσία μπερδεύουνε τα σώβρακα με τις γραβάτες, θέλοντας να εξισώσουν τους δύο διαφορετικούς παράγοντες σε ένα κοινό σημείο, ως επί το πλείστον είναι απαράδεκτο από μία ευρωπαϊκή χώρα να συμπεριφέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο. αλλά το χειρότερο πιστεύω κατά τη γνώμη μου είναι πως θα ανθίσει το παρεμπόριο και θα υποστούν μεγάλες οικονομικές απώλειες στα φορολογικά έσοδα που θα προέκυπταν από την νομιμοποίηση.

Οι πωλήσεις των e-τσιγάρων πλέον απαγορεύεται σε ανηλίκους στην Πολωνία, κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι απόλυτα σωστό. Ήταν μία από τις προτάσεις που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο. Συνολικά η απαγόρευση ισχύει στους εξής τομείς: το διαδίκτυο και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Μεταξύ των άλλων μέτρων που τέθηκε σε ισχύ στις 8 Σεπτεμβρίου, 2016 είναι η απαγόρευση vaping σε δημόσιους χώρους όπου το κάπνισμα απαγορεύεται . Οι πολωνικές αρχές αποφάσισαν να υποβάλλουν τις ίδιες κυρώσεις στο vape με παρόμοιο τρόπο όπως το κάπνισμα.

Ο κανονισμός αυτός αναμένεται να έχει αρνητική επίδραση στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που αντιπροσωπεύει τα € 115 εκατομμύρια ετησίως στην Πολωνία, όπου τα ποσοστά καπνίσματος είναι στην υψηλότερη κλίμακα, περίπου 28%, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.