Η Philip Morris θα παράγει εφεξής προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης

Η Philip Morris θα παράγει εφεξής προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης

Η Philip Morris θα παράγει εφεξής και προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης, θέλοντας να μπει δυναμικά στο χώρο των NRT. Η ολοκλήρωση της νέας κλινική μελέτης που έγινε απ’ την Christchurch της Νέας Ζηλανδίας και ανακοινώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Τι είναι αυτό το προϊόν.

Η Christchurch Clinical Studies Trust Ltd κυκλοφόρησε μία μελέτη σχετικά με αυτήν την νέα συσκευή που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Jed Rose, συν-εφευρέτης των επιθεμάτων (αυτοκόλλητα τσιρότα) νικοτίνης. Το πρωτότυπο αυτό νέο προϊόν ονομάζεται P3L λειτουργεί από μια μίξη νικοτίνης με γαλακτικό οξύ, παράγοντας ένα εισπνεόμενο αερόλυμα νικοτίνης. Αυτό το προϊόν υπόσχεται να παραδώσει ταχύτερα ποσοστά απορρόφησης και ελπίζουν ότι αυτό θα αυξήσει τη δυνατότητα να γίνει αποδεκτή από την κοινότητα του καπνίσματος. Το προϊόν ελέγχθηκε για τις παρενέργειες ή θέματα ασφαλείας και καμία προς το παρόν δεν είχε αναφερθεί.

Η έρευνα είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ανεξάρτητης Δεοντολογίας, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τις αρχές της Διακήρυξης του Ελσίνκι,  σχετικά με την ορθή κλινική πρακτική και σύμφωνα πάντα με την κατευθυντήρια γραμμή κανονισμών θεραπευτικών προϊόντων στη Νέα Ζηλανδία. Περαιτέρω παρόμοιες μελέτες με το προϊόν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα στην μεγαλύτερη μάζα πληθυσμού.

Σε μια χώρα με μια συνεχιζόμενη ισχυρή εκστρατεία κατά του καπνίσματος , η μελέτη αυτή έγινε ευνοϊκά δεκτή, και το κεφάλι ερευνητής Dr. Chris Wynne ο οποίος είναι ιατρικός διευθυντής στο St Georges center Cancer Care,  κυκλοφόρησε την ακόλουθη δήλωση:

Εκτός από την πλήρη εγκατάλειψη, η οποία παραμένει ο ασφαλέστερος τρόπος για να περιοριστεί η ζημία από το κάπνισμα, μια στρατηγική μείωσης της βλάβης του καπνού οραματίζεται την ανάπτυξη προϊόντων με τη δυνατότητα να μειώσουν τον ατομικό κινδύνο σε σχέση με το κάπνισμα. Ένα κρίσιμο στοιχείο για την αποδοχή από τους καπνιστές είναι η παροχής νικοτίνης παρόμοια με τα τσιγάρα καθώς και η επιβράβευση της με υποκειμενικά αποτελέσματα, στην ουσία αυτό το νέο προϊόν που περιέχει νικοτίνη έχει αποδειχθεί ότι έχει καλύτερες επιδόσεις από τα υπάρχοντα συστήματα χορήγησης νικοτίνης.

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της.

Βέβαια είναι ειρωνικό το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνού στον κόσμο εργάζεται παράλληλα για την θεραπεία υποκατάστασης της νικοτίνης, με την ελπίδα ότι θα χρησιμοποιηθούν από τους καπνιστές που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτηση που προκαλούνται από προϊόντα που πωλούνται από την ίδια εταιρεία. Επίσης η Philip Morris   έχει εισχωρήσει στην βιομηχανία ατμίσματος και στην πραγματικότητα είναι ο ηγέτης της βιομηχανίας ατμίσματος στην Ιαπωνία.