Παγκόσμιο Φόρουμ νικοτίνης πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία

Παγκόσμιο Φόρουμ νικοτίνης πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη νικοτίνη  που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία τον περασμένο Ιούνιο το 2016, ήταν η ευκαιρία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να συναντηθούν και να συζητήσουν για διάφορα θέματα και ιδιαίτερα για το e-cigarette. Ήταν επίσης η ευκαιρία να παρουσιαστούν αναγνωρισμένα επιστημονικά στοιχεία που αφορούν τα τελευταία αποτελέσματα για το vaping , ήταν και η αφορμή για μεγάλες εταιρείες καπνού να προωθήσουν τα πιο πρόσφατα αποτελεσμάτα R&D department.

Αισθητή μείωση των τοξικών ουσιών.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση από τους ειδικούς ήταν ό,τι υπάρχουν σημαντικές μειώσεις των εκπομπών e-cig για όλες τις τοξικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των πλέον δημοφιλής ακρολεΐνη, διακετύλιο ή φορμαλδεΰδη. Οι περισσότερες τοξικές ουσίες καπνού του τσιγάρου δεν μπορούσαν να ανιχνευθουν στον ατμό.

Σύμφωνα με την BAT, τα δεδομένα αυτά είναι η πιο ολοκληρωμένη σύγκριση  μεταξύ των εκπομπών καπνού και ηλεκτρονικού τσιγάρου στο οποίο βρέθηκε  να έχουν κατά μέσο όρο 92-99% λιγότερο τοξικό επίπεδα από ό, τι στα συμβατικό καπνό.

Σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της έρευνας για την επόμενη γενιά προϊόντων στην British American Tobacco, Δρ Kevin McAdam, δηλώνει ότι ” Υπάρχουν λίγες δημοσιεύσεις που εξετάζουν την ευρεία χημική σύνθεση του HT, με τα περισσότερα εστιάζοντας σε συγκεκριμένες ενώσεις ή ένωση ομάδων ” και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι άτμισμα έχει μειωμένη τοξικότητα κατά 99%, σύμφωνα πάντα με τις λίστες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και του FDA.

Αποτελέσματα από την άλλη πλευρά.

Οι επικριτές του ατμίσματος ανέφεραν πως τέσσερα στοιχεία βρίσκονται σε υψηλή  περιεκτικότητα και είναι τα εξής:

 

  • Προπυλενογλυκόλη ( PG ),
  • Φυτική γλυκερίνη ( VG ),
  • Μενθόλη,
  • Χρώμιο (Cr)

Οι ερευνητές όμως  εξηγούν ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι έκπληξη, δεδομένου πως η PG και η VG είναι γνήσια συστατικά του e-υγρού και η μενθόλη χρησιμοποιείται ως άρωμα. Με ένα σύρμα αντίστασης (σπείρα) από Nichrome, κράμα νικελίου (Ni) και Cr, επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός αν δούμε Cr να απελευθερώνεται στο αερολύμα, υπογραμμίζει ο ερευνητής.