Οι νέοι κανονισμοί της πολιτείας Ουάσιγκτον προκαλούν

Οι νέοι κανονισμοί της πολιτείας Ουάσιγκτον προκαλούν

Οι νέοι κανονισμοί της πολιτείας Ουάσιγκτον προκαλούν δυσφορία στους καταστηματάρχες καθώς οι πρόσφατες κρατικές ρυθμίσεις σε σχέση με το vape πρόκειται να εφαρμοστούν  αυτό το Σαββατοκύριακο, οι τοπικές μικρές επιχειρήσεις που πωλούν ατμιστικά προϊόντα βρίσκουν αυτούς τους κανόνες λογικούς και τους καλωσορίζουν, σε αντίθεση με τις μεγάλες που θα δυσκολευτούν. Οι κανονισμοί της FDA υλοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα,η οποία συνάντησε μία μεγάλη μάζα αντιδράσεων, αναφέροντας όλοι με μία φωνή πως τις  βρίσκουν βρίσκουν προβληματικες και απειλούν την επιβίωσή τους, ένα από τα παραδείγματα είναι πως  το υψηλό κόστος συμμόρφωσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Ενώ πολλές από τις  πρότυπες ομοσπονδιακές απαιτήσεις όσον αφορά την συσκευασία και την επισήμανση είναι παρόμοιες με εκείνες που απαιτούνται από το κράτος, όμως άλλες ζητούν όλα τα e-υγρά που δεν έχουν εγκριθεί στην αγορά από το 2007  να συμβεί άμεσα, τουτό απαιτεί μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία αδειοδότησης η οποία δεν μπορεί να αντέξει η μικρότερη επιχείρηση. Υπό αυτό το πρίσμα, πολλές ατμιστικές ενώσεις κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του FDA .

Ο Michael Felberbaum, εκπρόσωπος της FDA δήλωσε ότι η οργάνωση έχει λάβει μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων στις μικρές επιχειρήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόστος συμμόρφωσης για τις μικρές επιχειρήσεις προβλέπεται να είναι χαμηλότερο από ό, τι στης βιομηχανίες και ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα προϊόντα vaping να υπόκεινται σε αυτούς τους ελέγχους, ενώ οι μελέτες σχετικά με την ασφάλειά τους είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Οι υποστηρικτές της απόφασης.

Ωστόσο, ο γερουσιαστής Bruce Dammeier R-Puyallup στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον πιστεύει ότι αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να είναι διατεθειμένα σε προσιτή τιμή στους καταναλωτές, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους καπνιστές να στραφούν σε αυτές τις ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, δηλώνοντας ” Σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι έχουμε ένα έννομο συμφέρον τα άτομα που καπνίζουν την μεταγωγή τους στο vaping », μεταξύ άλλων ανέφερε πως με αυτό τον τρόπο οι ατμιστές θσ έχουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, ως αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης.

Επιχειρήματα κατά του ατμίσματος.

Ένας πολιτικός εμπειρογνώμονας η Mary McHale μέλος της  Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο δίκτυο δράσης του εκτείνεται στην Ουάσιγκτον, πιστεύει πως  οι κανονισμοί είναι ορθοί,  δηλώνοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν αποδειχθεί πως  βοηθούν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα και ότι τα παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της περιέργειας και πιθανόν να ελκύονται από το vaping. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η βιομηχανία ατμίσματος υποστηρίζει τους κανονισμούς ασφάλειας για την πρόληψη των ανηλίκων από την αγορά vaping προϊόντων.