Η νικοτίνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη γήρανση

H νικοτίνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη γήρανση

H νικοτίνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη γήρανση και δεν μιλάμε απλά για εικασίες, τούτο το συμπέρασμα προκύπτει από μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε Open Access Journal of Toxicology, σίγουρα θα αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν σε τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις ή πολύ πιθανόν να θέλουν να δημιουργήσουν ένα ντόρο γύρω απ΄το όνομα τους.

Ποιοι είναι αυτοί.

Λοιπόν αυτοί οι κύριοι έχουν συσταθεί με σκοπό τη διάδοση της ποιότητας επιστημονικών πληροφοριών για την επιστημονική κοινότητα σε όλο το σύμπαν. Ως εκδότες  προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στην κατηγορία τους, μέσω των online επιστημονικών δημοσιεύσεων. Η ανοικτή διαδικασία πρόσβασης εξαλείφει τα εμπόδια που σχετίζονται με τα παλαιότερα μοντέλα συμβαδίζοντας έτσι με τα πρότυπα του εικοστού πρώτου αιώνα. Οι κύριοι τομείς ενασχολήσεις συντονίζονται στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής και σε άλλους πολλούς  συναφείς τομείς. Η ιστοσελίδα αυτή είναι μια πλατφόρμα για καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι φιλοδοξούν να δώσουν πληροφορίες για την ποιότητα με βάση την έρευνα και την εμπειρία τους.

 

Η έρευνα.

Η μελέτη διεξήχθη με χορήγηση νικοτίνης σε τρεις ομάδες ζώων με προσθήκη αυτού στο  πόσιμο νερό τους. Κάθε ομάδα έλαβε μια διαφορετική δόση της νικοτίνης χαμηλή, μεσαία και υψηλή. Η ομάδα των ζώων που έλαβαν τις χαμηλές και μεσαίες δόσεις δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή στην ποσότητα της πρόσληψης τροφής, το σωματικό βάρος ή την ποσότητα των υποδοχέων στον εγκέφαλο τους. Η ομάδα που έλαβε την υψηλή δόση που αποκτήσε λιγότερο βάρος και παρατηρήθηκαν να έχουν περισσότερους υποδοχείς στον εγκέφαλο τους.

Που στηρίζονται τα στοιχεία.

Αυτή η ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι η νικοτίνη αυτό το περίφημο συστατικό που βρίσκεται στα προϊόντα καπνού θα μπορούσε να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η οποία με τη σειρά της εμποδίζει την συρρίκνωση του εγκεφάλου, και μπορεί επίσης να προστατεύσει από την επίθεση του Αλτσχάιμερ και άλλες νευρολογικές διαταραχές.

Η αλήθεια είναι όμως πως η nicotine συνδέεται αρνητικά με διάφορες μορφές καρκίνου,  καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων, το κάπνισμα είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερες αιτίες θανάτου προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία. Ως εκ τούτου, η Δρ Ursula Winzer-Serhan, επικεφαλής ερευνητής του Πανεπιστημίου Texas A & M University, μας εξηγεί πως υπάρχει ένα μικρό περιθώριο παρανοήσεων, όπου το κοινό θα μπορούσε ενδεχομένως να πιστέψει ότι η μελέτη προτείνει την προτροπή της  θανατηφόρας συνήθειας του καπνίσματος. επίσης λέει (Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι δεν  ενθαρρύνω τους ανθρώπους να καπνίζουν ή να ατμίζουν).

Ωστόσο, αυτή η δημοσιευμένη έρευνα διαπίστωσε ότι η νικοτίνη καταναλώνεται χωριστά από τον καπνό, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και προστατεύει από την γνωστική εξασθένηση, δηλώνοντας  πως το κάπνισμα είναι μόνο μία πιθανή οδός χορήγησης του φαρμάκου.

Συνεχίζοντας το επιχείρημα μας επισημαίνουν ότι, παρόλο που τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά, απαιτούνται μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές πριν προτείνουν τη νικοτίνη ως θεραπεία, προσθέτοντας ότι η εθιστική ουσία δεν έχει αποδειχθεί ασφαλής,  ακόμα περισσότερο σίγουρα δεν θεωρείται ως τέτοια για τους εφήβους και τα παιδιά.

Η γνώμη μας στο  άτμισμα.

Η βιομηχανία vaping λαμβάνει συνεχείς επιθέσεις από κυβερνήσεις και ορισμένους  αντικαπνιστικούς οργανισμούς που οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα e-υγρά περιέχουν νικοτίνη. το επιχείρημά τους είναι ότι η νικοτίνη προκαλεί εθισμό και ως εκ τούτου είναι επιζήμια για την υγεία μας. Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιείται κατά  του ατμίσματος είναι ότι η κατανάλωση νικοτίνης από ατμοποιητές μπορεί να οδηγήσουν τους εφήβους να καπνίζουν τσιγάρα, ακόμα κι αν αυτή η θεωρία έχει αποδειχθεί ανακριβής σε πολλές περιπτώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η νικοτίνη στα υγρά αναπλήρωσης αποδοκιμάζεται ευρέως, οι περισσότερες χώρες δεν επιτρέπουν την πώληση electronic cigarettes να πωλούνται ως εργαλεία διακοπή του καπνίσματος, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά να επισημάνω  ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν αντιμετωπίζουν προβλήμα πώλησης των NRT σε φαρμακεία.