Ευχάριστα νέα από Αγγλία και Ιταλία για το ιατρικό μέτωπο

Ευχάριστα νέα από Αγγλία και Ιταλία

Ευχάριστα νέα από Αγγλία και Ιταλία για το ιατρικό μέτωπο, Ιταλοί ερευνητές λένε σε μία τελευταία έρευνα τους πως επιβεβαιώνεται η αντιστροφή βλαβών σε καπνιστές που μετέβησαν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με τα συμπτώματα της βλάβης των πνευμόνων να μειώνονται δραματικά μετά από ένα χρόνο ατμίσματος.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον δημόσιο οργανισμό Υγείας της Αγγλίας την Τρίτη δείχνουν ότι το ποσοστά των ανθρώπων στην Αγγλία που καπνίζουν έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. Το 2012 το ποσοστό των Αγγλων καπνιστών ήταν 19,3% από το 2015 είχε πέσει στο 16,9%. Αν και οι ειδικοί της δημόσιας υγείας χαιρετίζουν τις στατιστικές, υπάρχει όμως κάποια διαφωνία σχετικά με το τι τους είχε προκαλέσει. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Γουέστ του University College του Λονδίνου εκτιμά ότι οι e-cig συμβάλλουν στην πτώση – η οποία φαίνεται να επιταχύνεται – αλλά υπάρχουν και οι διαφωνούντες

Κοιτάζοντας τα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία, φαίνεται πιθανό πως ο West είναι σωστός. Η εντυπωσιακή μείωση του καπνίσματος συνέβη παρά την κατάρρευση των πωλήσεων στα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης, τις τσίχλες και άλλα προϊόντα NRT, και παράλληλα υπάρχει απότομη πτώση του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν  υπηρεσίες διακοπής του καπνίσματος. Εν τω μεταξύ, μειωμένος αριθμός ανθρώπων ανάφεραν πως η  χρήση ατμίσματος δεν βοήθησε τις προσπάθειες του για την οριστική απαλλαγή.  Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων ατμού φαίνεται πιο πιθανή εξήγηση από τις άλλες μεθόδους.

Βέβαια το μόνο σίγουρο ώστε να επιβεβαιώσει όλα αυτά τα γεγονότα είναι ο χρόνος με τα γεγονότα που θα εμφανιστούν, ούτως ώστε να έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις.