Τα ευτράπελα μιας παρατεινόμενης σύγκρουσης συμφερόντων

Τα ευτράπελα μιας παρατεινόμενης σύγκρουσης συμφερόντων

Τα ευτράπελα μιας παρατεινόμενης σύγκρουσης συμφερόντων δεν έχουν σταματημό, το νέο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες από μία ομάδα ακτιβιστών, που στην ουσία είναι Anti-vapers, τούτη η ανησυχητική εξέλιξη προήλθε από μία μικρή μάζα αμερικανών η οποία κατηγορείται ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους επιστήμονες σε ένα συνέδριο μείωσης  βλάβεων των επιπτώσεων στις Βρυξέλλες.

Στην αντίπερα όχθη.

Οι  υποστηρικτές του Vaping αυτή την εβδομάδα στην Πενσυλβάνια συνέχισαν τις διαμαρτυρίες κατά της σχεδιαζόμενης φορολογικής λαίλαπας του κράτους που ανέρχεται στο 40% . Εκατοντάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν κέντρο στην πρωτεύουσας της πολιτείας  την περασμένη Δευτέρα ώστε να εκφράσουν τα παράπονά τους για τους υπέρογκους φόρους , ιδίως γιατί το κατώτατο όριο φορολογίας είναι  40% σε όλα τα είδη που πωλούν τα καταστήματα, αυτή η τροπολογία θα συντρίψει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 50 από περίπου 400 vape καταστήματα έχουν ήδη κλείσει, με τους ιδιοκτήτες να λένε ότι δεν αξίζει καν προσπαθούν να συνεχίσουν κάτω από μια τέτοια γελοία επιβάρυνση.

Ενώ πολλοί κρατικοί νομοθέτες κι από τις δύο πλευρές επιμένουν ο φόρος είναι απαραίτητος  για την προστασία της υγείας των νέων ,εν τω μεταξύ υπάρχει μια αυξανόμενη δημόσια αναγνώριση για την φοροκαταιγίδα που ορισμένοι την ονομάζουν αρπαγή των εσόδων τους  με πρόσχημα την δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Πενσυλβανίας. Όπως πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων λένε, αυτό δεν έχει καμία οικονομική λογική: μια επιχείρηση που είναι κλειστή δεν θα μπορέσει να πληρώσει κανένα φόρο. Τώρα, οι νομοθέτες κοιτάζοντας μια εναλλακτική λύση η οποία θα αντικαθιστά την περικοπή 40%, με ένα πολύ μικρότερο φόρο 5 σεντ για κάθε κυβικό εκατοστό του υγρού αναπλήρωσης που πωλείται, έχει εγκριθεί από μια επιτροπή και απλά το κράτος να οριστικοποιήσει και να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τυπική διαδικασία. Μέχρι στιγμής πιστεύεται περίπου 60 εκπρόσωποι θα υποστηρίξουν το παρών νομοσχέδιο, και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα ότι η καταστροφή του αρχικού φόρου μπορεί να αποφευχθεί.