Η E-cig Intelligence δημοσίευσε μια νέα έκθεση

Η E-cig Intelligence δημοσίευσε μια νέα έκθεση

Η E-cig Intelligence δημοσίευσε μια νέα έκθεση, η οποία δίνει έμφαση και εξετάζει τις διαφορές στους κανονισμούς που σχετίζονται με το POS μάρκετινγκ σε έξι μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Γερμανία, την Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ολλανδία. Μερικά από τα παραδείγματα είναι το πώς η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μόνοι δύο, όπου η διαφήμιση σε όλα τα είδη των καταστημάτων λιανικής πώλησης επιτρέπεται, καθώς και η διανομή δωρεάν δειγμάτων, ενώ η Γαλλία και η Πολωνία είναι οι μόνες χώρες όπου η διαφήμιση στο εξωτερικό (βιτρίνες)των ατμιστικών  καταστημάτων είναι επιτρεπόμενο.

Γιατί η POS διαφήμιση είναι ζωτικής σημασίας;

Εκτός από τα παραπάνω, η οδηγία της ΕΕ για τα προϊόντα καπνού ( TPD ) έχει πλέον μπει για τα καλά στο παιχνίδι. Αυτό εξασφαλίζει ότι καμία μορφή διαφήμισης δεν θα μπορεί να διασχίσει τα σύνορα των χωρών της ΕΕ και επομένως θα απαγορεύει καθε είδους διαφήμισης που προβάλλεται σε μορφή εκπομπών ή είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, στο εσωτερικό των καταστημάτων η διαφήμιση έχει γίνει επιτακτική ανάγκη για τις vaping μάρκες και τους λιανοπωλητές.

Υπό το πρίσμα αυτό, θα μπορούσαμε τώρα θα μπορούσαμε να πούμε πως η βιομηχανία τσιγάρων στρέφεται προς τις νέες τεχνολογίες για την εμπορία όπως ” την αντικατάσταση των αφισών χαρτί με ψηφιακές οθόνες, καθιστώντας δυνατή την εμφάνιση πολλαπλών διαδοχικών μηνυμάτων σε μία μόνο οθόνη, καθώς επίσης καιτο  location-based marketing, μια στρατηγική που χρησιμοποιεί την τοποθεσία μιας κινητής συσκευής σαν μήνυμα στον καταναλωτή σχετικά με τα προϊόντα από ένα κοντινό κατάστημα ».  Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως  ότι όλα αυτά εξακολουθούν να φέρουν πολυάριθμους κινδύνους που οφείλονται σε άλλους διαφορετικούς περιορισμούς, όπως για παράδειγμα στην Ηνωμένο Βασίλειο τα προωθητικά κείμενα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαγορευμένα.

Η ανάγκη για ένα ενιαίο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών της εμπορίας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα πειστικά επιχειρήματα για όλα τα παραπάνω ήταν ότι μια σαφής κατανόηση όλων των διαφορετικών κανονισμών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε χώρα, επίσης πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση από την  βιομηχανία ατμίσματος στην ΕΕ. Είναι επιτακτική ανάγκη ότι μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών στο μάρκετινγκ που όλες οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα προσυπογράφουν τα συμφωνηθέντα δίχως εξαιρέσεις και παρανοήσεις. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, τα πράγματα θα είναι σαφέστερα και πιο εύχρηστα για τους κατασκευαστές e-τσιγάρων και των λιανοπωλητών.