Παρίσι: Η πρώτη Vape σύνοδος κορυφής

Παρίσι: Η πρώτη Vape σύνοδος κορυφής

Η πρώτη Vape σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι 9 Μαΐου 2016, στο Εθνικό Κέντρο Τέχνης και δημιουργίας (CNAM). Διοργανώνεται από την French tobacco specialist Jacques Le Houezec , θα φέρει σε επαφή επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και ενώσεις για να ενημερώσουν και να βρούνε έναν τρόπο ώστε να τονίσουν ό,τι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία εναλλακτική λύση έναντι του καπνίσματος και προσφέρει την ελαχιστοποίηση των ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων.

Φέρνοντας στο τραπέζι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να συζητήσουν εις βάθος θέματα που αφορούν και σχετίζονται με το άτμισμα, με τη βοήθεια του Dr Didier Jayle και Pr Bertrand Dautzenberg. Οι ενώσεις που θα παραβρεθούν στην συγκέντρωση είναι η εξής αντι-καπνστικες, αντι-Vape, pro-Vape, επιστήμονες, πολιτικοί, επαγγελματίες υγείας και οι χρήστες, θα αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους συζητώντας και υποστηρίζοντας τις απόψεις τους ακόμα και σε έντονη μορφή.

Για να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της πρωτοβουλίας αυτής, η Jacques Le Houezec αρνήθηκε αρχικά την οικονομική συμμετοχή του κλάδου των ηλεκτρονικών τσιγάρων στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και επέλεξε την crowdfunding επιλογή στη γραμμή του prize pool που διοργανώθηκε από τον Sebastien Bezeau από τη δημοσίευση του βιβλίου “1.000 μηνύματα vape “. Η χρηματοδότηση από vapers, λέει, θα είναι επίσης συμβολική.

Λιγότερο από 3 ημέρες ήταν απαραίτητο για τη χρηματοδότηση της Συνόδου Κορυφής. Το crowdfunding, ξεκίνησε πριν από το Σαββατοκύριακο του καθολικού Πάσχα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όμως η επιτυχία του εγχειρήματος δεν εξέπληξε τους διοργανωτές, ανάφεραν μεταξύ άλλων πως η συγκέντρωση χρημάτων επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάριν της ανάγκης διάδοσης του ατμίσματος,   αλλά αυτή είναι μόνο η μισή έκπληξη, νιώσαμε πως υπήρχε μια μεγάλη προσδοκία από την κοινότητα.

Η εκδήλωση ακολουθεί την πορεία του πρώτης Vape Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Maison de la Chimie τον περασμένο Οκτώβριο, που διοργανώθηκε από την Fivape και την Aiduce. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα του ηλεκτρονικού τσιγάρου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2015 στην Τουλούζη από την Aiduce.