Χειμώνας και κρυοπαγήματα, απαραίτητη προστασία

Χειμώνας και κρυοπαγήματα, απαραίτητη προστασία

Χειμώνας και κρυοπαγήματα, απαραίτητη προστασία, σχεδόν όλοι παρατηρούν την επίδραση που έχει στον άνθρωπο και επίσης σίγουρα έχετε ακούσει πόσο εύκολα κολλάει το δέρμα στις κρύες μεταλλικές επιφάνειες. Λοιπόν, η ίδια μοίρα περιμένει τα χείλη και τη γλώσσα, όταν χρησιμοποιείτε ατμοποιητή στο άτμισμα και το επιστόμιο (drip tip) είναι μεταλλικό και εφάπτεται με το στόμα σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων εξελίξεων, απλά πρέπει να πάρετε κάποια πλαστικά, καουτσούκ ή ακόμη και γυάλινα, μην το σκεφτείτε καν, το κόστος  αντικατάστασης είναι μερικά ευρώ, διότι εφόσον πάθετε ζημιά θα ξοδέψετε περίπου το ίδιο ποσό χρημάτων ίσως και παραπάνω για την θεραπεία.

 

 

Προβλήματα με μπαταρίες

Ο κρύος καιρός και οι μπαταρίες απλά δεν συνδυάζονται καλά. Στην πραγματικότητα, στους -20 ° C (-4 ° F), οι περισσότερες μπαταρίες σταματούν να λειτουργούν. Ακόμα και τα αγαπημένο μας mod κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, θα πρέπει ακόμα να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα, όταν ατμίζουμε σε υπαίθριους χώρους.

Λόγω των χημικών διεργασιών στις μπαταρίες σε ψυχρές καιρικές συνθήκες, τα επίπεδα ενέργειάς τείνουν να μειώνονται. Αυτό συνήθως σημαίνει μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ασθενέστερες επιδόσεις, οι οποίες μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό για έναν παθιασμένο vaper. Μπορεί να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο απλά με τη βοήθεια της κοινής λογικής – κρατήστε το mod στην εσωτερική τσέπη των ρούχων σας και μην το αφήνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κρύο όχημα. Επίσης, φροντίστε να έχετε μαζί σας φορτιστή και μερικές εφεδρικές μπαταρίες ανά πάσα στιγμή, ειδικά αν πρόκειται για ένα μεγαλύτερο ταξίδι – γιατί θα τα χρειαστείτε πολύ πιο συχνά από ό, τι το καλοκαίρι.

Μείνετε μακριά από σκέτο VG E-Liquid.

Εάν είστε αλλεργικοί στην προπυλενογλυκόλη (PG), παραβλέψτε αυτό το βήμα και απλά προσπαθήστε να διατηρείτε το e-liquid σας πάντα σε ένα ζεστό μέρος. Διαφορετικά, είναι μια ωραία ιδέα για να μεταβείτε σε ένα e-υγρό με υψηλότερη περιεκτικότητα σε PG, όταν κάνει κρύο έξω – αυτό θα σας σώσει απλά από πολλά θέματα. Γιατί; Η φυτική γλυκερίνη (VG) είναι πολύ πιο ιξώδες και αρχίζει να κρυσταλλώνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι PG, πράγμα που σημαίνει ότι η καθαρή VG ή VG υψηλής περιεκτικότητας τείνουν να γίνουν αρκετά σιροπώδες στο κρύο, η οποία εμποδίζει τη σωστή ύγρανση των αντιστάσεων.

Αρκετοί ατμοποιητές είναι εμφανώς γνωστό για την κακή συμπεριφορά τους στον χειμώνα, με διάφορα σοβαρά ζητήματα – εκτός από πιθανή διαρροή της δεξαμενής, πολλά pre-made coils δεν χειρίζονται δραστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες πολύ καλά. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε PG (τουλάχιστον 50% ή ακόμη και 70%) συνήθως βελτιώνει την απόδοση vaping στο κρύο.

Αν διαπιστώσετε πως ο ατμός μεταφέρει ξηρότητα στο λαιμό σας, με μια αφόρητη γεύση, υπάρχουν κάποια πραγματάκια ώστε να επιληφθούμε του θέματος. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να κουβαλάτε τον ατμιστικό εξοπλισμό σας, σε μία ωραία πλεκτή βαμβακερή θήκη, φτιαγμένη με αγάπη από την γιαγιά σας. Δεύτερον, προσπαθήστε τουλάχιστον ζεστάνετε την φιάλη του υγρού αναπλήρωσης με τα χέρια σας πριν από την πλήρωση της δεξαμενής και τρίτον, να τραβήξετε μερικές τζούφιες εισπνοές για να βοηθήσετε να ζεσταθεί η αντίσταση και το e-υγρό γύρω.

Επίσης, αν τύχει να ξεχάσετε το e-υγρό σας στο αυτοκίνητο από την μια μέρα στην άλλη, μην ανησυχείτε – αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο για να ξεπαγώσει, αλλά η γεύση και τα χαρακτηριστικά του συνήθως δεν επηρεάζονται από την κατάψυξη.

Κρατήστε τις συσκευές σας μακριά από την υγρασία.

Το χειμώνα, τα πάντα τείνουν να είναι υγρά – τα ρούχα σας, τα χέρια σας, το σκυλί σας, ακόμα και τα vape εργαλεία σας. Καθώς το χιόνι αποτελείται από νερό σε στερεά κατάσταση, μπορεί να φαίνεται αρκετά ακίνδυνο στους αδαείς για τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Ωστόσο, αν έρθει η συσκευή σας, σε επαφή με το χιόνι και προσπαθήσετε να ατμίσετε, τούτο θα λιώσει και θα γεμίσετε νερά, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να εισέλθουν εντός του μηχανήματος.

Αυτό προφανώς σημαίνει ανεπιθύμητη εισροή στον εξοπλισμό σας, το  οποίο μπορεί να αποδειχθεί καταστρεπτικό. Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε ότι θα βάλετε τις συσκευές σας, σε ένα ζεστό και στεγασμένο χώρο, προστατευμένο από όλα τα στοιχεία της φύσης.