Το βιολοντσέλο είναι ένα όργανο που ξεχωρίζει

Το βιολοντσέλο είναι ένα όργανο που ξεχωρίζει με την παρουσία του σε έναν αρχάριο φοιτητή που σκοπεύει να διδαχθεί.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι ενήλικες στρατολογούν τους εαυτούς τους σε μαθήματα μουσικής. Όχι απλά για γνώση ή για μια σειρά μαθημάτων επιμόρφωσης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μηδενική γνώση, όταν πρόκειται για ένα προτιμώμενο μουσικό όργανο. Η ζήτηση για καθηγητές μουσικής που διδάσκουν μαθήματα βιολοντσέλου σε ενήλικους αρχάριους πλέον  βρίσκεται σε άνοδο.

Ωστόσο, κάποιοι καθηγητές μουσικής είναι ακόμα αρκετά διστακτικοί για να αναλάβουν αυτή την πρόκληση. Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται εκφοβισμένοι με τους ενήλικους σπουδαστές που μπορεί να είναι πιο ώριμοι ως προς την ηλικία και την εμπειρία. Ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μαθήματα βιολοντσέλου με σοβαρότητα.

Αυτό ίσως να οφείλετε διότι το βλέπουν σαν χόμπι για να περάσει η ώρα. Άλλοι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι ενήλικες μπορεί να έχουν την τάση να το αντιμετωπίζουν σαν μια ιδιοτροπία. Άλλοι μπορεί να είναι πάρα πολύ απασχολημένοι για να αφιερώσουν χρόνο και προσπάθεια για την πρακτική, ή ακόμα να εμφανίζονται στα μαθήματα στην ώρα τους. Τέτοιοι λόγοι, έχουν κάποια βάσει,  αλλά αν το καλοσκεφτείς, όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν και σε νεότερους μαθητές, αλλά σε ένα διαφορετικό επίπεδο ή περίσταση.

Η ικανοποίηση να παίζουν για διασκέδαση.

Γιατί είναι τόσο σοβαρό; οι ενήλικες παρακινούνται να μάθουν να παίζουν βιολοντσέλο, γιατί ξέρουν ότι θα έχουν μια παραπάνω δυνατότητα σαν άνθρωποι. ίσως ένα κρυφό χάρισμα που δεν το γνωρίζαν έως τώρα και θα το ανακαλύψουν στην πορεία.
Εάν ένας φοιτητής σκοπεύει να λειτουργεί σαν διασκέδαση, θα μείνει καταπληκτικός στο πώς αυτός γίνεται πιο δεκτικός και εστιασμένος και για τα διδάγματα που έχει απορροφήσει.

Η ανάγκη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου με ασκήσεις δεν πρέπει να σταματήσει στην ενήλικη ζωή. Στην πραγματικότητα, είναι μια εποχή που οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τις κρυφές πτυχές του θέματος. Λαμβάνοντας μαθήματα βιολοντσέλου θα μπορούσε να τονώσει τις μαζί στην εξέλιξη του. Επιπλέον, η αγχωτική ζωή ενός έχει την τάση να αντιμετωπίζει κρίσεις άγχους, ανασφάλειας, μοναξιάς και η κατάθλιψης. Η μουσική μπορεί να είναι η σωτήρια κινήσει τουπροβληματος.