Το vaping είναι αντίδοτο στο smoking λέει ο Ιταλός

Το vaping είναι αντίδοτο στο smoking λέει ο Ιταλός

Το vaping είναι αντίδοτο στο smoking λέει ο Ιταλός καθηγητής ογκολογίας Umberto Tirelli με σκοπό να αφυπνίσει τις κρατικές αρχές, διότι έχουν θεσπίσει τα πλέον αυστηρότερα μέτρα ανάμεσα από τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Umberto Tirelli, Διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Ογκολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Αβιάνο της Ιταλίας, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι καρκινογόνα και θα μπορούσαν να παίξουν μεγάλο ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του καπνίσματος, έστω και μόνο για τη χρήση τους ως εναλλακτική λύση για την το κάπνισμα και θα ήταν σώφρον αν τους ενθάρρυναν οι κυβερνήσεις και τα ιατρικά ιδρύματα.

Για χρόνια, ο Tirelli μάχεται υπέρ της χρήσης του e-cig σε μια προσπάθεια να απομακρύνει περισσότερους ανθρώπους μακριά από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Μαζί με άλλους εμπειρογνώμονες της ιταλική υγείας, όπως ο Carlo Cipolla, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας, Riccardo Polosa, του Πανεπιστημίου της Κατάνια και Umberto Veronesi, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας, υπερασπίζουν με κήρυγμα τα πλεονεκτήματα του vaping ενάντια στο κάπνισμα ως έναν τρόπο για να πρόληψη του καρκίνου.

Μιλώντας για τα τελευταία στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο καθηγητής Ρόμπερτ Γουέστ του University College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι το 37,3 τις εκατό των 8.460.000 ενηλίκων καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπάθησαν να σταματήσουν το κάπνισμα το 2014, εκ των οποίων 28,2 τις εκατό ή 891.000 χρησιμοποιούνε ηλεκτρονικά τσιγάρα για να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους, ο TIRELLI είπε τα ευρήματα αυτά έρχονται ως περαιτέρω επιβεβαίωση.

Η χρήση των παραδοσιακών μεθόδων για την θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης όπως η τσίχλα και τα επιθέματα έχουν αποτύχει σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο αγαπητός ογκολόγος. Το κύριο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σύγκριση με άλλες μεθόδους διακοπής είναι ότι διατηρούν οικείες χειρονομίες. Επίσης, δεν παράγουν την καύση του καπνού από το χαρτί που εξαλείφει την εισπνοή με δεκάδες άκρως καρκινογόνες ουσίες. Σε μια μελέτη του 2013, ο Δρ Κωνσταντίνος Farsalinos διαπίστωσε ότι ένας από τους βασικούς λόγους ότι το e-τσιγάρο είναι πιο αποτελεσματικό, οφείλετε στην παροχή τελετουργιών που συνδέονται με τη συμπεριφορά του καπνίσματος (π.χ. χέρι με στόμα κίνηση, ορατός καπνός που εκπνέεται) και αισθητική διέγερση που συνδέονται με αυτό.

Πολλές μελέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει, τα οφέλη των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην προσωπική υγεία και σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας που εκφράζει ανοιχτά την άποψη του πως είναι αρκετά είναι σημαντικό. Κάθε χρόνο, ο καπνός ευθύνεται για περίπου το 30% όλων των θανάτων. Το 2015 μόνο, ο καπνός προκάλεσε 100.000 νέους όγκους στην Ιταλία. Αυτό είναι ένα τρομακτικό πλήγμα, αλλά μπορεί να μειωθεί με τη βοήθεια του e-cigarette.

Ο Καθηγητής Tirelli ασχολήθηκε επίσης με την εχθρική στάση της κυβέρνησης και των ιατρικών ιδρυμάτων της Ιταλίας προς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Τα ιατρικά ιδρύματα στη χώρα μας έχουν δείξει μεγάλο σκεπτικισμό σχετικά με αυτήν την εφαρμογή, από την αρχή. Αλλά το παράδειγμα που έρχεται από την Αγγλία δείχνει ότι η υποστήριξη των e-cig μπορεί να γίνει ένα αντίδοτο στην κατανάλωση προϊόντων καπνού, είπε, προσθέτοντας ότι η επιβολή νέων απαγορεύσεων και η θέσπιση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο vaping αγαθά δεν θα φέρουν κανένα όφελος για την κοινότητα.

Η Ιταλία είναι πράγματι ένα τρανό παράδειγμα, πως η πόσο σκληρή νομοθεσία μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σπρώχνει τους χρήστες πίσω στο κάπνισμα. Μόλις τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά e-cig στην Ευρώπη, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο εχθρικά μέρη του κόσμου να πωλούν ή να χρησιμοποιούν vaping προϊόντα. Η κυβέρνηση εισήγαγε ένα φόρο 58,5% επί του ecig και e-υγρό, το 2013, πάνω από το ήμισυ των μικρών επιχειρήσεων της χώρας έκλεισαν και αυτοί που εξακολουθούν να λειτουργούν είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται έως και κατά 80%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα ακραία μέτρα από την κυβέρνηση έχουν οδηγήσει σε ανάκαμψη των πωλήσεων τσιγάρων στην Ιταλία.

Η Ιταλία είναι σήμερα μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ που έχουν προσθέσει ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, γεγονός που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στο εγγύς μέλλον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τα κράτη μελή ώστε να δει τους εθνικούς προϋπολογισμούς   να αυξαναμνοντε από την δημοτικότητα του ατμίσματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι χώρες μέλη πρέπει να επιβάλλουν φόρο κατανάλωσης τουλάχιστον 57% στα προϊόντα καπνού, ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπόκεινται μόνο σε ΦΠΑ, η οποία κατά μέσο όρο βρίσκεται περίπου στο 20% σε όλη την ΕΕ. Αυτό προφανώς έχει οδηγήσει σε σοβαρά ελλείμματα του προϋπολογισμού.