Το Σουηδικό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε

Το σουηδικό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε την Τετάρτη ότι η πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα είναι και πάλι νόμιμη. Η πώληση e-cigarettes στη Σουηδία προηγουμένως είχε απαγορευθεί από μια προηγούμενη δικαστική απόφαση.Η επιχειρηματολογία τους για την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης είναι λίγο εκκεντρική. Στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε ότι e-cigs δεν είναι ένα ιατρικό προϊόν, και ως εκ τούτου, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν θα μπορούσε να αναλάβει δράση για να αντιταχθεί στην πώλησή τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου, λέει τα παρακάτω:

Για να είναι ένα ιατρικό προϊόν, πρέπει να έχει την ικανότητα για  πρόληψη ή  θεραπεία μιας ασθένειας και, ως εκ τούτου, να παρέχει μια ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.

Ηνωμένο Βασιλείο

Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με την προσέγγιση που έχει ληφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράδεισος για vapers. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισε πρόσφατα την συνταγογράφηση ηλεκτρονικών τσιγάρων στους καπνιστές που επιθυμούν να σταματήσουν το κάπνισμα.