Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένης την βιομηχανία ψυχαγωγίας

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ψυχαγωγίας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία.

Η έναρξη του τρέχοντος αιώνα, έφερε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών ψυχαγωγικών νέων καναλιών που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με καθαρά κερδοσκοπικό σκοπό, θυσιάζοντας την νοημοσύνη τις νεολαίας, λες και πρόκειται για κενά κουτιά κονσέρβας, θα μου πείτε δεν το αντιλήφθηκαν ακόμα; το μεγαλύτερο ποσοστό πιθανόν όχι, διότι αν παρακολούθησης πως συμπεριφέρονται στην προσωπική τους ζωή μάλλον θα φρίξεις από την υπεροψία που δείχνουν δίχως ίχνος τσίπας επάνω τους.

Σήμερα υπάρχουν πολλές ομάδες μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κανάλια παρέχουν αστείρευτη πηγή εσφαλμένου ψυχαγωγικού και ενημερωτικού προγραμματισμού στη χώρα και διεθνώς. Συγκριτικά με άλλους λαούς κατόρθωσαν να γίνουν σύντομα μεγαθήρια τις διεθνούς σκηνής επηρεάζοντας ακόμα και τους Αμερικάνους στην καθημερινότητα, δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλές εταιρίες αδελφοποιήθηκαν μεταξύ τους από της ΗΠΑ ή εδρεύουν αποκλειστικά με στρατηγικό κέντρο την Αγγλία, διότι η αγορά τους έχει απεριόριστα περιθώρια ανάπτυξης βάση οικονομικού δυναμικού και είναι η πρώτη πανευρωπαϊκά σε τζίρο.

Πριν πολύ καιρό, πολλές χώρες είχαν μόνο ένα τηλεοπτικό κανάλι και επίσης εκτελούσαν πολιτικές κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά τώρα τα λουριά σφίξαν και έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο, η προπαγάνδα κυριαρχεί με ανελέητο μίσος προς τα άτομα που δυστυχώς δεν αλληλεπιδρούν απλά μονό κάθονται και τρώνε τα σκουπίδια που διαμορφώνουν τους χαρακτήρες τους και μάλιστα αρνητικά προς την κοινωνία και έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σασπένς για τα πρωινάδικα που πλασάρουν το μοδάτο στα ανεγκέφαλα πλάσματα ετούτου του πλανήτη.

Τα μέσα ενημέρωσης σήμερα έχουν την ελευθερία έκφρασης και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ ότι θα περίμεναν οι ειδικοί ερευνητές που μελετούν την ανθρωπινή συμπεριφορά, στα πεδία που διερευνούν το αποτέλεσμα βγαίνει κατά προσέγγιση, δηλαδή δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν καν τις εξελίξεις στον τομέα άπλα έχουν γίνει και οι ίδιοι μαριονέτες των πολυεθνικών που τους χρηματοδοτούν με διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να περνούν πιστοποιημένα τα μηνύματα στο λαό.