Τα κοινωνικά δίκτυα είναι εργαλεία που επιτρέπουν την ομαδοποίηση ανθρώπων

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι εργαλεία που επιτρέπουν την ομαδοποίηση ανθρώπων ή πιστών φίλων σε δυνητικούς πελάτες για εύκολη μετατροπή τις συμπεριφοράς τους σε αγοραστική δύναμη.

Κάθε εταιρεία δημιουργεί δικιά της σελίδα στο facebook ή twitter, με τον τρόπο αυτό δεν αποκτά μόνο ένα μέσο επικοινωνίας στέλνοντας μηνύματα στους θαυμαστές αλλά είναι εργαλείο της εργασία τους και επεκτείνει τα συμφέροντα εξελίσσοντας σε  ιδέες, εικόνες, βίντεο και έχουν την δικιά τους εικονική κοινότητα στα μέσα δικτύωσης.  Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το οριοθετούν ως ένα σύνολο Internet-based εφαρμογές που χτίζουν τα φιλοσοφικά και τεχνολογικά θεμέλια του Web 2.0, και αυτό το τμήμα είναι η αρχή και μετατροπή του user-generated περιεχόμενο.

Επιπλέον, αυτή η φιλική μέθοδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης εξαρτάται από το κινητά τηλέφωνα και τις web-based τεχνολογίες για τη δημιουργία περιεχομένου που αμοιβαία διανέμουν στις πλατφόρμες άτομα και κοινότητες, η συν-δημιουργία, η κάλυψη και η τροποποίηση είναι ένα πράγμα που δημιουργείται από χρήστες. Έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές και διάχυτες αλλαγές στην επικοινωνία μεταξύ επιχειρήσεων, οργανισμών, κοινοτήτων και ατόμων, οι αλλαγές αυτές είναι συγγενικά συμβατικές με τις διαπροσωπικές τεχνικές των online media. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους συμβατικούς έως τώρα τρόπους που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο μιας θεωρίας συντελεστή.

Αυτή η κοινωνικότητα που εξελίσσετε με γοργούς ρυθμούς σε γενικές γραμμές οριοθετείται με την έρευνα και προσδιορίζετε για τα πιο σχετικά φθηνά και ευρέως εύχρηστα ηλεκτρονικά εργαλεία που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να κάνει συνάθροιση, να συνεργαστεί σε μια άτυπη εργασία ή αύξηση των επαγγελματικών σχέσων.

Υπάρχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις που υποδαυλίζουν πρακτικά τον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με ειδικούς, οι χρήστες του διαδικτύου επικεντρώνονται μόνο στις μεγάλες ιστοσελίδες και αψηφούν τις μικρότερες ή ακόμα χειρότερα οι νέοι χρήστες δεν τα γνωρίζουν καν και δεν μπαίνουν ούτε στην διαδικασία να τα μάθουν αφού τους καλύπτει το facebooκ και το twitter, αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή για τις ασθενέστερες οικονομικά επιχειρήσεις διότι δεν αντέχουν να ματώνουν χρηματικά χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.