Σε κάθε περίπτωση η χρήση μελδονίου στην εθνική ομάδα της Ρωσίας

Σε κάθε περίπτωση η χρήση μελδονίου στην εθνική ομάδα της Ρωσίας διερευνηθατε αναφερε ο Υπουργός Αθλητισμού.

Έξι ρωσοι αθλητές έχουν συνδεθεί με τη χρήση μελδονίου, επίσης γνωστό ως mildronate ή meldonium, το οποίο προστέθηκε στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ απαγορευμένων ουσιών την 1η Ιανουαρίου 2016.

Κάθε γνωστή περίπτωση για χρήση του πρόσφατα απαγορευμένου φαρμάκου μελδονίου από τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Ρωσίας διερευνάται χωριστά, ο υπουργός Αθλητισμού Vitaly Mutko είπε την Τετάρτη, διεξάγεται διερεύνηση για κάθε μία από τις περιπτώσεις ξεχωριστά στην ομάδα μας.

Κάθε κατάσταση ερευνάται ατομικά σαν μονάδα και δεν τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι για να τους καταδικάσουμε χωρίς καν να απολογηθούν, διότι πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί απαγορευμένη ουσία και δεν δύναται να είμαστε απολύτως βέβαιοι πριν καν βγουν τα τελικά αποτελέσματα της προ ανακριτικής εξέτασης, προ το παρών δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να δώσουμε οποιοδήποτε σχόλιο, δήλωσε ο Mutko.

Το μελδόνιο, το οποίο κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων και επίσης σχετίζεται για την αύξηση της αθλητικής αντοχής, προστέθηκε στον κατάλογο της Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ των απαγορευμένων ουσιών, την 1η Ιανουαρίου, το 2016.
Όσο για μελδονίο, αυτό το φάρμακο έχει ήδη συμπεριληφθεί στον κατάλογο των απαγορευμένων και αυτό θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα γεγονός. Αυτό το φάρμακο δεν παρέχεται με τη άδεια της ρωσική ομάδας, είπε ο υπουργός.

Για εμάς το πρώτο καθήκον μας είναι να κάνουμε το σωστό έτσι ώστε κανείς να μην σκεφτεί να το πάρει Αυτό είναι πολύ σημαντικό », τόνισε Mutko.

Τη Δευτέρα, ο Ρωσίδα αθλήτρια του πατινάζ Yekaterina Bobrova ήταν θετική στην απαγορευμένη ουσία. Αργότερα την ίδια ημέρα, η Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική και ομολόγησε ότι δοκίμασε το φάρμακο στο φετινό Australian Open.

Επίσης βρέθηκαν δείγματα μελδόνιου από τον έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητής σκέιτερ ταχύτητας Pavel Kulizhnikov, και Ολυμπιονίκη του Σότσι Semion Elistratov, Semion Yelistratov και ο Alexander Markin είναι μέλη της ρωσικής ομάδας βόλεϊ.