Νέο χτύπημα για τους vapers στο Σικάγο

Νέο χτύπημα για τους vapers στο Σικάγο που ξαφνικά από τη νέα χρονιά βρίσκονται αιωρούμενοι σε μία καινούργια λαίλαπα από την πολιτεία που ήθελε να διαφοροποιηθεί και να τους φορολόγηση στα καλά του καθουμένα.Ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι οι νόμοι στην Αμερική έχουν διαφοροποιηθεί από τις παλιές συνήθειες στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ενώ ορισμένοι κανόνες και κανονισμοί που προβλέπονται σε όλη τη χώρα από την κυβέρνησηπαραμενουν στα ίδια μετρά και σταθμά, μερικές πολιτείες μπορούν να έχουν τους δικους τους νόμους, έτσι απλά.

Ένα τρανό παράδειγμα αυτού του γεγονότος είναι ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την πρωτοχρονιά στο Σικάγο, του Ιλλινόις. Το νέο έτος ήρθε με ένα χτύπημα για τα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και  προϊόντα ατμού, το Σικάγο εφάρμοσε ένα φόρο επί των προϊόντων, ο φόρος σημαίνει ότι κάθε ml του e-υγρού που περιέχουν νικοτίνη θα προσθέσει 55 σεντς του δολαρίου, φθάνοντας σε συνήθη τιμή όπως και ο καπνός. Ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε τι συμβαίνει, έχει ως εξής, πριν ένα μπουκάλι 30-χιλιοστόλιτρα e-liquids, κανονικά στο λιανικό εμπόριο κόστιζε μεταξύ $15 και $20, πρόσφατα στην τιμή προστέθηκε φόρος επιπλέον 16,50$.

Η αμερικανική ένωση ατμίσματος αντέδρασε, ακριβώς όπως θα περίμενε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. πιστεύουν ο φόρος θα μπορούσε να καταστρέψει οικονομικά κάποιες επιχειρήσεις στη βιομηχανία του ατμίσματος. Επιπλέον, οι χρήστες που ξεκίνησαν το νέο έτος και θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα μπορεί τώρα να βρουν άλλους τρόπους για να το πράξουν ή να μην το κόψουν καθόλου – χάρη στο πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται. Προφανώς ο φόρος που ονομάζεται “floor tax” αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν ισχύει μόνο για νέα υγρά αναπλήρωσης που βρίσκονται σε απόθεμα από την Πρωτοχρονιά. Αν ένα κατάστημα έχει, ας πούμε, αξίας $ 10,000 e-υγρά, πρέπει να εφαρμόσει το φόρο στο σύνολο της παρτίδας. Από την αρχή του 2016 οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν ξαφνικά στον αέρα, εξαιτίας ενός σημαντικού ποσού φορολόγησης από το τμήμα εσόδων του Σικάγου.

Ορισμένοι αρχικά πίστευαν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατά του ατμίσματος βασίζεται σε παραπληροφόρηση. Λίγο πριν την περίοδο των εορτών, ο Δήμαρχος του Σικάγο και το τμήμα δημόσιας υγείας ξεκίνησε μια κίνηση για να δαιμονοποιήσουν το άτμισμα στην πόλη. Είναι σαφές ότι ο φόρος θα αποθάρρυνε τους ανθρώπους να στραφούν στο vaping. Ωστόσο, οι vapers αγωνίζονται να ανατρέψουν την εκάστοτε συμπεριφορά. Ενώ ο φόρος αυτός δεν έχει καταργηθεί οι vapers έχουν στραφεί κατά της εκστρατείας hashtag #VapingTruth που έχει συσταθεί στο Twitter.