Η Ρωσία δεσμεύεται με σκληρά μέτρα κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία δεσμεύεται με σκληρά μέτρα κατά της Ουκρανίας μετά το  περιστατικό στην περιοχή του Ροστόφ – σύμφωνα Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μια σκληρής απάντησης στον απόηχο του περιστατικού στην νότια περιοχή του Ροστόφ, όπου μία οβίδα  που εκτοξεύθηκε  από την ουκρανική πλευρά των συνόρων και χτύπησε ένα σπίτι, σκοτώνοντας ένα άτομο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Karasin δήλωσε την Κυριακή. “Ερευνούμε το συμβάν. Είναι ένα σημάδι μιας επικίνδυνης αυξανόμενης έντασης στα σύνορα. Επίσης είναι ένα γεγονός με υψηλότερο βαθμό κινδύνου για τους πολίτες μας … Ως εκ τούτου, τα διαβήματα μας θα είναι σκληρά και αμείλικτα. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού », δήλωσε ο διπλωμάτης.

Την Κυριακή το πρωί, ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ατυχές συμβάν που εξελίχθηκε σκόπιμα κατά την ρώσικη εκδοχή και χτύπησε αρκετά σπίτια στην πόλη του Ντόνετσκ.

Οι εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει μια έρευνα με σκοπό την  ποινική δίωξη εις βάρος των Ουκρανών σε σχέση με το θάνατο του ανθρώπου στην περιοχή Ντόνετσκ στην ουκρανική επικράτεια που  εξερράγη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ,ο εκπρόσωπος της επιτροπής Βλαντιμίρ Markin είπε την Κυριακή.

Το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής στην Νότια ομοσπονδιακή περιφέρειας εξέφρασε την άποψη πως, περισσότερα από ένα πρόσωπο, ενέργησαν κατά τρόπο επικίνδυνο για το κοινό συμφέρον με αυτήν την ενέργεια

Markin είπε ότι η βόμβα πατάχθηκε στην αυλή μιας ιδιωτικής κατοικίας στην πόλη του Ντόνετσκ, περιφέρεια Ροστόφ, στις 13 Ιουλίου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο που γεννήθηκε το 1968. Επιπλέον, μια γυναίκα τραυματίστηκε από το ωστικό κύμα.