Η Μόσχα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ισραήλ

Η δήλωση στην ιστοσελίδα του ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών λέει ότι η Μόσχα καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων, ανεξάρτητα από τους λόγους στους οποίους που γίνονται τα συμβάντα, το αποτέλεσμα είναι ότι η κατάσταση έφυγε απ’ τον έλεγχο τον αρμόδιων αρχών και την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι που χάνουν την ζωή τους, στο όνομα της έννομης τάξης.

Η Μόσχα καταδίκασε έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ που στοίχισαν τις ζωές των αμάχων, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, είπε σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του την Τετάρτη.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τέσσερις Ρώσοι πολίτες οι οποίοι υπέστησαν τραυματισμούς ποικίλης σοβαρότητας, λέει η δήλωση. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ισραήλ λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους νοσηλευόμενους Ρώσους πολίτες.

Μια σειρά από επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ισραήλ συνέβησαν στις 8 και 9 Μαρτίου. Δύο Ισραηλινοί υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σχεδόν ταυτόχρονα μια άλλη ισραηλινή γυναίκα μαχαιρώθηκε στην πόλη της Πετάχ Τίκβα κοντά στο Τελ Αβίβ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ένα άτομο σκοτώθηκε και 12 τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους και Ρώσοι πολίτες) σε μια επίθεση με τη χρήση βαρύ πολεμικού οπλισμού στα προάστια του Τελ Αβίβ στη Γιάφα.

Κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων όλοι οι Παλαιστίνιοι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αρχές επιβολής του νόμου.