Δοκιμαστικές πτήσεις των νέων επιθετικών ελικοπτέρων παντός καιρού

Δοκιμαστικές πτήσεις των νέων επιθετικών ελικοπτέρων παντός καιρού της Ρωσίας Kamov Ka-52 Alligator, που παράγονται στο πλαίσιο αμυντικής κατάστασης του 2016 προκειμένου να ξεκινήσει η Εταιρεία Πολιτικής Αεροπορίας  Progress Arsenyev company (θυγατρική της Progress AAC, που  δημιουργούν τα ρωσικά ελικόπτερα). ετούτη η πρόοδος βασίζεται στην πόλη της Arsenyev στο έδαφος της ρωσικής Άπω Ανατολής. Σύμφωνα με την ανάθεση, τα ελικόπτερα εκτελούν στο αέρα τις βασικούς ελιγμούς κατά τη διάρκεια μιας ώρας εντατικής πτήσεως σε κατάσταση πολέμου ή μάχης ή ακόμη και αναχαιτίσεως, η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας, ανέφερε την Τετάρτη.

Επιπλέον, τα Alligator μπορούννα εκτελέσουν ακροβατικούς ελιγμούς: σε ομοαξονικό σύστημα ρότορα των ελικοπτέρων και ειναι ικανά να ελέγχουν την σταθεροτητα τους επιτρέποντας να επιτελούν αποτελεσματικά όπως εναέριους ελιγμούς όπως ή επίπεδες στροφές και κύκλους strafing , καθώς και σλάλομ .

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις, η Progress αποσκοπεί στην ενίσχυση της παραγωγής των πολιτικών και στρατιωτικών ελικοπτέρων μέχρι το 2018. Έτσι, η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει την κατασκευή του Ka-52 (ναυτική τροποποίηση), ένα νέο ελικόπτερο με σκαρί πολλαπλών χρήσεων Ka-62 και το Ka-52 scout-attack helicopter, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών.

Έχει προγραμματιστεί να δαπανηθούν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια το 2016 σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου αεροσκαφών. Ειδικότερα, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν η βάση του αεροδρομίου, η οποία θα ενισχύσει την ασφάλεια των πτητικών δοκιμών και επιτρέποντας στα πληρώματα του ελικοπτέρου να εκπαιδεύονται στη βάση της εταιρείας.

Η Progress AAC σήμερα στοχεύει στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής της, με την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας μέχρι το 2020. Η πρώτη φάση του προγράμματος προβλέπει τη μετασκευή των εγκαταστάσεων παραγωγής στο χυτήριο της εταιρείας και η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση και την επανατοποθέτηση στις σύνθετων και μηχανολογικών εγκαταστάσεων παραγωγής, εισαγωγή ψηφιακών τεχνολογιών με την υποστήριξη ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.