Δεν ατμίζουμε οδηγώντας με κλειστά παράθυρα

Δεν ατμίζουμε οδηγώντας με κλειστά παράθυρα

Δεν ατμίζουμε οδηγώντας με κλειστά παράθυρα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες που δεν έχετε την δυνατότητα επιλογής να τα ανοίξετε μέσα στο κρύο.

Το παρμπρίζ σας θα καλυφθεί από ένα κολλώδες υπόλειμμα το οποίο είναι εύκολα αισθητό σε μια ηλιόλουστη ημέρα. Αυτό δημιουργείται από μια εναπόθεση του ατμού σας, ως επί το πλείστον κυρίως με τη μορφή φυτικής γλυκερίνης (VG), η οποία μπορεί εύκολα να κάνει τα παράθυρά σας ομιχλώδης.

Είναι ένα σύνηθες περιστατικό που σημειώνετε στους vaping οδηγούς, όμως τίθεται το ερώτημα αν το ίδιο συμβαίνει και στους πνεύμονές μας. Μην πανικοβάλλεστε δεν υπάρχει λόγος, η VG, ή γλυκερίνη, μεταβολίζετε και μετατρέπεται κυρίως σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό στο σώμα μας, είτε  είναι εισπνεόμενη, είτε λαμβάνεται μέσω του δέρματος. όμως για να εξαφανίσουμε κάθε υποψία ανησυχίας, εδώ είναι ένα συμπέρασμα από μια μελέτη για την γλυκερόλη: Τα στοιχεία δείχνουν ότι η γλυκερόλη είναι χαμηλής τοξικότητας όταν γίνει κατάποση, εισπνοή ή επαφή με το δέρμα.

Εφόσον κάνουμε χρήση εντός του αμαξιού, η διαδικασία απομακρύνσεις του γεγονότος είναι να καθαρίζετε το παρμπρίζ συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από νερό και ξίδι, αλλά η τελειότερη επιλογή είναι η πρόληψη,  ανοίγοντας πάντα το παράθυρο όταν ατμίζετε, έστω κι αν είστε πολύ τεμπέλης, διαφορετικά θα διευρύνετε τον κίνδυνο ατυχήματος.

Δεύτερον, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τα σύννεφα ατμού να μειώσουν σημαντικά την ορατότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με συσκευές sub-ohm που συνήθως παράγουν αρκετά μεγάλες ποσότητες και δεν θα είστε σε θέση να δείτε το δρόμο μπροστά σας. Εκτός από τον εαυτό σας, θέτετε σε μεγάλη απειλή και τους συνεπιβάτες σας, τους άλλους συνοδηγούς του οδικού δικτύου που κινούνται στον ίδιο δρόμο με εσάς, καθώς, ετούτο είναι προάγγελος για μία απρόσμενη επίσκεψη στο νοσοκομείο, ή ακόμα χειρότερα να συναντήσετε τον Άγιο Πέτρο.

Αν θέλετε να μετακινηθείτε με το όχημα σας από το σημείο Α στο σημείο Β με ασφάλεια, η λύση είναι να ανοίξετε απλά το παράθυρό ή την ηλιοροφή, εάν έχετε κάμπριο και είναι καλοκαίρι ακόμα καλύτερα διότι δεν θα προβληματίζεστε καθόλου με την συνέπειες, το ιδανικό είναι να μην κάνετε καθόλου χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου κατά την οδήγηση. Το σημείο αυτό ισχύει και για τους συνεπιβάτες, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν δυσκολεύει την ορατότητα σας.