Χύμα καπνός 1 κιλό 20 ευρώ διακινείται ανενόχλητα

Χύμα καπνός 1 κιλό 20 ευρώ διακινείται ανενόχλητα

Χύμα καπνός 1 κιλό 20 ευρώ διακινείται ανενόχλητα και οι αρμόδιοι που πρέπει να επιληφθούν του θέματος, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Μία θεωρία είναι, πως η αστυνομική φύλαξη δεν είναι επαρκής, λόγω έλλειψης προσωπικού που θα επανδρώσει το σώμα της αστυνομίας, είναι πραγματικότητα ότι αρκετοί από αυτούς βγαίνουν στη σύνταξη και δεν προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους ώστε να αντικαταστήσουν το υπάρχων κενό.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην επαρχία, όπου υπάρχουν αγροτικές περιοχές που καλλιεργούν καπνό, οι αγρότες επειδή βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια εσφαλμένα αναγκάζονται να παρανομούν ώστε να κερδίσουν τα προς το ζην. 1 κιλό χύμα καπνό κοστίζει κατά την πώληση, η τιμή περίπου ξεκινάει από τα 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 35€,  αν είσαι καλά δικτυωμένος μπορείς να το προμηθευτείς και σε καλύτερη τιμή εφόσον γνωρίζεις καλά τον διακινητή.

Ο αγρότης πουλά το ένα κιλό στο κράτος για 5 ευρώ, οπότε φανταστείτε το περιθώριο κέρδος που προσδίδει η συγκεκριμένη παρανομία, επειδή συνέχεια παραπονιούνται οι αγρότες για τις ακατάλληλες συνθήκες που βιώνουν μας, στη βουλγαρία πωλείται προς 2.50 ευρώ, η αλήθεια είναι πως εκεί είχαν κάνει μεγάλη διαμαρτυρία πριν λίγα χρόνια γιατί στην ελλάδα πωλείται το προϊόν ακριβότερα με σχεδόν ίδια κατηγορία ποιότητας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα μας, διευκολύνει τον καταναλωτή να στραφεί σε αυτές τις τακτικές, επειδή ο άνθρωπος είναι εθισμένος στη νικοτίνη και δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά όταν είναι υπό την επήρεια στερητικού συνδρόμου, τρανό λάθος, αλλά συνυπολογίζουμε όλες τις παραμέτρους για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα.

Οι ιθύνοντες που πρέπει να δράσουν, δραστηριοποιούνται κυρίως στα όρια του γραφείου τους, γιατί κοπιάζουν πολύ τελευταία και έχουν βαρύνει, τα νεύρα τους είναι κλονισμένα από τους πολλούς φραπέδες που πινουν ολημερίς, ενώ το βράδυ πλακώνονται στα ουισκάκια για να διώξουν το μεγάλο ντάλκα που τους ταλανίζει, ποιος φταίει; φυσικά ο τζακ γιώργης.

Η διαδικασία για να εγκλωβίσεις έναν παράνομο σε αυτήν την υπόθεση, πιστεύω χωρίς υπερβολές είναι θέμα εικοσιτετραώρων, γιατί όπως προανέφερα ξέρουνε τον τόπο στον οποίο διαπράττεται το έγκλημα, εκτός κι αν αυτοί οι έξυπνοι πάνε και ψάξουν στα νησιά και δεν βρουν απολύτως κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.