Windows 10 και τρύπια παράθυρα, linux ubuntu

Windows 10 και τρύπια παράθυρα, linux ubuntu

Windows 10 και τρύπια παράθυρα, linux ubuntu δαγκωτό και ξερό ψωμί, χειρίζομαι το λειτουργικό σύστημα της microsoft σχεδόν μια δεκαετία.


Ειλικρινά έχω αηδιάσει με την ευπάθεια προσέλκυσης σε ιούς, δεν το λέω γενικά και αόριστα, είναι αποδεδειγμένο ότι οποιοσδήποτε κατέχει γνώσεις κάποιας γλώσσας προγραμματισμού μπορεί κάλλιστα να κατασκευάσει ένα virus με σχετικά ταχύτατη ευκολία.

Το πρόβλημα διογκώνετε αν αναλογιστούμε ότι μερικές φορές είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε με οικονομική συναλλαγή από τον επιτραπέζιο υπολογιστή μας, αν σε παγιδεύσουν εξειδικευμένοι  χάκερ, άπλα παρακαλάς να σου κάνουν την ελάχιστη ζημία, γιατί το κακό δεν το γλιτώνεις που να σε φυλάνε νεράιδες και άγγελοι εξ ουρανού.

linux ubuntu.

Από την αντίπερα όχθη, στην λίνουξ, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες με σοβαρά αποτελέσματα, το πιο γνωστό στοιχείο που έχει άξια είναι, ότι δεν χρειάζεσαι antivirus, μην σπεύσετε να με διορθώσετε, και το ubuntu κολλάει ιούς, απλά είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μεταβιβαστούν σε παρακείμενο desktop.

Το πλεονέκτημα ασφάλειας σε αντίθεση με τα windows, είναι πως τα προγράμματα είναι εγκατεστημένα και δεν κάνεις εγκατάσταση, δηλαδή δεν γεμίζεις με άχρηστα software το pc σου, ορισμένα δεν γίνονται απεγκατάσταση, μόνο με την βοήθεια ειδικού προγράμματος, το άλλο θετικό που διαπιστώνεις είναι ότι δεν απαιτεί καθόλου drivers.

Το κυριότερο που αξίζει να σημειωθεί κατ΄εμέ, είναι δωρεάν, δεν έμεινες ικανοποιημένος; τα πετάς και δεν χάνεις ούτε τσακιστή δεκάρα, πηγαίνεις παραπέρα και έχει ο θεός, μήπως έχετε ακόμη αμφιβολίες; ένα πλήρες εγκατεστημένο λειτουργικό και από τις δυο πλευρές, αυτό που θα πιάσει μικρότερο χώρο στον σκληρό δίσκο είναι το linux.

10 / 8/ 7/ vista / xp.

Το μέγα ελάττωμα από τους δημιουργούς είναι πως δίνουν βαρύτητα στην ευκολία διαχείρισης του χρήστη και την εμφάνιση, αλλά υπάρχουν μικρά παραθυράκια που μπορεί να τρυπώσει ένας επίδοξος κυβερνό – εγκληματίας, εκμεταλλευόμενος τις τρυπούλες πετυχαίνει τον σκοπό του, παράδειγμα, το exe είναι ένα σύστημα που τρέχει και χωρίς την συγκατάθεση μας ή δίχως δικαιώματα διαχειριστή, αυτό διευκολύνει στο να γίνουν ηλεκτρονικές απάτες.

Τρανό μειονέκτημα που ταλαιπωρεί υπολογιστές με λίγη ram, είναι ότι από μόνα τους καταναλώνουν το ήμισυ του χώρου εφόσον βρίσκεσαι σε μικρά ραμ, όταν πλέον αναγκαστείς να βάλεις σε λειτουργία βαριά softwres εκεί σε αφήνει σύξυλο.

Τελική άποψη.

Με τα σημερινά δεδομένα προτείνω ανεπιφύλακτα λίνουξ, στην αρχή θα παιδευτείς με την περίοδο δοκιμής εξοικείωσης, αλλά μετέπειτα θα μαγευτείς από την ικανοποίηση που περίτρανα σου χάρισε, το διάστημα προσαρμογής είναι το σημείο που απογοητευτείς και θα τα παρατήσεις ή θα πεισμώσεις,

Η microsoft εκμεταλλεύεται το γεγονός που όλοι οι καινούργιοι υπολογιστές έρχονται με προεγκατεστημένο το σύστημα τους, σε αυτό συνηγόρησε και η πληρωμή από πλευράς τους, στην ουσία είναι μονοπώλιο.