Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – ανεξήγητα γεγονότα

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – ανεξήγητα γεγονότα που δεν έχουν διευκρινιστεί με σαφήνεια και πλανιούνται με ανακρίβεια μέχρι τις μέρες μας.

Πολλά από τα στοιχεία για τον William Shakespeare δεν είναι τόσο σαφής όπως ίσως έχετε σκεφτεί. Εδώ είναι έξι από αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα για τον Σαίξπηρ.

Είτε σας αρέσει ή μισείτε το έργα του, οι λέξεις και οι φράσεις του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχουν περάσει με διεισδυτικό τρόπο στην κοινή Αγγλική γλώσσα και τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή περισσότερες φορές από κάθε άλλο συγγραφέα. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, εξακολουθεί να περικλείετε από ένα μυστήριο και μερικοί άνθρωποι έχουν ακόμα αμφιβολία ότι ο ίδιος ο Σαίξπηρ έγραψε όλα αυτά τα αριστουργήματα. Επίσης ένα ανεξήγητο γεγονός για τον William Shakespeare είναι ότι εξαφανίστηκαν τελείως τα ίχνη του μεταξύ των ετών 1585 και 1592. Μερικοί άνθρωποι λένε πως δρούσε επί σκηνής στο Λονδίνο, άλλοι πιστεύουν πήγε ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κανένα γραπτό αρχείο που να πιστοποιεί με ακρίβεια  όλα αυτά τα στοιχειά.

Η οικογένειά του ήταν αναλφάβητοι

Το πρώτο εκπληκτικό σημείο που μπορούμε να συναντήσουμε είναι ότι παρά το γεγονός πως σαν  άνθρωπος κατατάσσετε στους μεγαλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών, όμως κανένας από την οικογένεια του δεν μπορούσε να διαβάσει ή να γράψει. υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πατέρας του δεν μπορούσε να γράψει το δικό του όνομα και πιστεύεται ότι η μητέρα του ήταν αναλφάβητη . ακόμη περισσότερο προκαλεί έκπληξη ότι τα παιδιά του πιστεύεται, ότι ήταν το ίδιο και αυτά.

Δεν ήταν ένα ελισαβετιανός θεατρικός συγγραφέας.

Ο Σαίξπηρ συχνά αναφέρεται μετά μανίας άνευ αιτίας και αποδείξεων ότι υπήρξε ένας ελισαβετιανός θεατρικός συγγραφέας, αλλά τουναντίον θα ήταν πιο ακριβές να τον αποκαλέσουμε Ιακωβιανό θεατρικός συγγραφέας. Αν και ο βάρδος πράγματι γράψει θεατρικά έργα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Ι, τα περισσότερα από τα δημοφιλή έργα του γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του King James I.

Δεν έγραψε μόνος του όλες τις λέξεις στα δικά του έργα.

Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Σαίξπηρ δεν έγραψε κανένα από τα δικά του έργα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν  εγραψε όλα τα λόγια. Πολλές από τις μάγισσες (σκηνή του Άμλετ), για παράδειγμα, γράφτηκαν από βοηθούς, η οποία ήταν μια κοινή πρακτική για θεατρικούς συγγραφείς της εποχής εκείνης.

Δεν περίμενε τα συγγράμματα του να διαρκέσουν πέρα από το θάνατο του.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούμε να μελετάμε τα γραπτά του μέχρι σήμερα, είναι γεγονός ότι ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα διαρκέσουν παραπάνω από το τέλος της ζωής του και θα ψυχαγωγούν  τον κόσμο για αιώνες. Δεν μπήκε καν στον κόπο να δημοσιεύσει ή να εκτυπώσει οποιοδήποτε μέρος από τα λεγόμενα του, συνέβη μόνο μετά το θάνατό του και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Δεν ξέρουμε πώς συλλαβίζετε το όνομά του στην μητρική του γλώσσα.

Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος πώς γράφετε το όνομά του, επειδή ο ίδιος άλλαξε την ορθογραφία σε διάφορα έγγραφα και οι ιστορικοί έχουν βρει την υπογραφή του παραλλαγμένη πολλάκις φορές, αυτό περίπλεξε τα πράγματα ακόμη περισσότερο στους ιστορικούς μελετητές, προκαλώντας σύγχυση, ο συγγραφέας συχνά έγραφε το όνομα του συντετμημένο ή με διαφορετική μορφή κάθε φορά σε επιστολές και άλλα έγγραφα.

Εφηύρε νέες λέξεις και φράσεις.

Όταν δεν υπήρχε ήδη μια λέξη στο λεξικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και να μεταφέρει στα γραπτά του, προσπαθούσε να βρει νέες που εφεύρισκε μόνος ή ένωνε λέξεις για να σχηματίσουν καινούργιες. Υπάρχουν πάνω από 1700 λέξεις στο σύγχρονο αγγλικό λεξικό που εφευρέθηκαν από τον Σαίξπηρ.