Το συνταγματικό δικαστήριο της Αυστρίας ανάτρεψε

Το συνταγματικό δικαστήριο της Αυστριας ανατρέψε

Το συνταγματικό δικαστήριο της Αυστρίας ανάτρεψε μια τροπολογία που περιόριζε την πώληση των περισσότερων προϊόντων ατμίσματος.


Τα e-cigarettes και τα e-liquid πλέον μπορούν να να πωλούνται ελεύθερα στην Αυστρία, αλλά σύμφωνα με μια τροπολογία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, έως τον Οκτώβριο του 2015, η πώλησή διατίθεντο  αποκλειστικά και μόνο σε όσους είχαν αδεια καπνοπωλείου, βάζοντας αποτελεσματικά όλους τους  άλλους πωλητές ηλεκτρονικών τσιγάρων έξω από το παιχνίδι, όμως. από τεχνικής άποψης, θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πωλούν επαναφορτιζόμενες ηλεκτρονικά τσιγάρα και αξεσουάρ, αλλά δεν διαθέταν ecig και σίγουρα όχι υγρά αναπλήρωσης τα μέλη του αυστριακού συλλόγου ηλεκτρονικών πωλητών τσιγάρων (VFD) αμφισβήτησε την αμφιλεγόμενη τροπολογία στο συνταγματικό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει ένα παράνομο μονοπώλιο στον τομέα. στις 3 Αυγούστου οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι ο νέος νόμος ήταν πράγματι αντισυνταγματικός.

Από την άλλη πλευρά, η Αυστριακή κυβέρνηση παρουσίασε ως επιχειρήματα λόγους δημόσιας υγείας για την προστασία της νεολαίας αλλά το δικαστήριο βρήκε αδύναμες τις δικαιολογίες με σαφής παραβίαση του δικαιώματος ελεύθερου εμπορίου. Οι δικαστές επίσης στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι ο νέος νόμος ουσιαστικά θα είχε οδηγήσει στον τερματισμό των εργασιών που διεξάγονται νόμιμα από τους πωλητές.

Η VFFED έχει καταστήσει σαφές στο δικαστήριο ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άλλα προϊόντα καπνού. Μερικά υγρά δεν χρειάζεται καν να περιέχουν νικοτίνη, ακόμα και αν το κάνουν, η διαδικασία εξάτμισης δεν μπορεί να συγκριθεί με την καύση των τσιγάρων καπνού και τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δήλωσαν ανακουφισμένοι γιατί δεν θα χρειαζόταν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Αυστρία δεν θα έμεναν άνεργοι, αλλά τόνισαν ότι τελικά οι πελάτες είναι η πραγματικοί νικητές. αυστριακοί vapers θα είναι σε θέση να ζητούν συμβουλές σε εξειδικευμένα καταστήματα vape επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ατμοποιητών και συσκευών.