Το American Cancer Society δήλωσε

Το American Cancer Society δήλωσε

Το American Cancer Society δήλωσε ότι οι κατασκευαστές των e-cigarettes ισχυρίζονται πως τα δομικά τους υλικά είναι ασφαλείς,

Αλλά αυτό σημαίνει ότι μόνο τα υλικά που ελέγχθηκαν βρέθηκαν ασφαλή, σε αντίθεση με εκείνα που θεωρούνται αναλώσιμα, όπως τα υγρά αναπλήρωσης, τα οποία είναι εισπνεόμενες ουσίες, υπάρχει μία σοβαρή ασάφεια στο συγκεκριμένο θέμα.

Δημιουργείται το ερώτημα, κατά είναι πόσο είναι ασφαλές ορισμένες ουσίες κατά την εισπνοή του ατμού που οδηγείται μέσα στους πνεύμονες, διότι δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις ώστε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

Ο εθνικός οργανισμός υγείας των ηνωμένων πολιτειών, ανέφεραν ότι οι εμπειρογνώμονες στον τομέα υγείας εξέφρασαν την ανησυχία ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να αυξήσουν τον εθισμό στη νικοτίνη και το επίπεδο του καπνίσματος μεταξύ των νέων.

Τα e-cigs μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους νέους, μέσω της υψηλής τεχνολογίας και του υπέροχου σχεδιασμού, με ένα ευρύ φάσμα από πληθώρα γεύσεων που είναι διαθέσιμα στον χρήστη, συμπεριλαμβανομένων αυτόν με γεύση σοκολάτας ή φρούτων και μέσω των ιστοσελίδων μπορούν να τα προμηθευτούν από online καταστήματα και εμπορικά κέντρα .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν όλες οι χώρες δεν τα  φορολογούν όπως τον καπνό, είναι σχετικά εύκολο να αγοράσει ένας νέος ηλεκτρονικά τσιγάρα, διότι ευνοεί η χαμηλή τιμή τους που είναι το κυριότερο κριτήριο και έγινε από τους βασικούς παράγοντες προτεραιότητας στην επιλογή ενός προϊόντος.

Η American Diabetes Association αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του καπνίσματος. Το Υπουργείο Υγείας του Καναδά επισημαίνει ότι η ασφάλεια, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητά τους παραμένει άγνωστη.

Ο καναδικός Αντικαρκινικός οργανισμός αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι πολλές μελέτες έδειξαν ότι ορισμένες συσκευές μπορεί να παράγουν χαμηλής περιεκτικότητας επιβλαβείς ουσίες, ακόμη και αν δεν περιέχουν νικοτίνη.

Το καναδικό Heart and Stroke Foundation αναφέρει ότι το μάρκετινγκ και η προώθηση των προϊόντων βρίσκεται σε μέσο επίπεδο και εξαιρετικά πιο κάτω από τα καπνικά είδη, επειδή δεν έχουν ακόμη την αγοραστική δύναμη σε οικονομικό μέγεθος της αντίπερα όχθης.