Τεχνικές στο σαξόφωνο που θα σας διευκολύνουν

Τεχνικές στο σαξόφωνο που θα σας διευκολύνουν να εμπεδώσετε με απίστευτη ακρίβεια τις παραμέτρους που αγνοείτε.


Εάν εγγράψετε τον εαυτό σας σε μια τάξη σαξόφωνου μουσικής μίας ώρας την εβδομάδα, δεν θα σας κάνει βιρτουόζο. Μπορεί να έχετε τον καλύτερο δάσκαλο που μπορεί να σας διδάξει τις καλύτερες τεχνικές παιξίματος για μαθήματα αρχαρίων, όμως πέρα απ’ όλα αυτά θα ήταν μάταιο αν δεν ασκούσασταν διαρκώς με προπόνησης. Εκτός από τις προσπάθειές σας, η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής είναι ο χρόνος σας. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στην εξάσκηση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να γίνετε ένας σπουδαίος παίκτης στο σαξόφωνο, σωστά; δεν είναι αρκετό  αυτό μπορεί να έχει μία δόση αλήθειας όμως η πραγματικότητα βρίσκετε κάπου ενδιάμεσα. Θα ήταν καλύτερα αν μπορούσατε να περάσετε λιγότερες ώρες θεωρητικής στο διάβασμα και να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τις ικανότητες δεξιοτεχνίας.

Πράγματι, η πρακτική είναι το κλειδί. Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε αυτό το κλειδί για να ανοίξει μια πόρτα μπορεί να σημάνει τη διαφορά. Αν έχετε τοποθετήσει ή γυρίσετε το κλειδί στο πόμολο με λάθος τρόπο, η πόρτα δεν θα ανοίξει. Το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το σαξόφωνο σας είναι στις επαναλήψεις παιξίματος για να επέλθει η πρόοδος μέσω της σωστής και αποτελεσματικής τεχνικής στην πράξη.

Εδώ είναι 3 πολύ αποτελεσματικές αρχές για τις προπονήσεις.

  • Αρκετά μικρό επιστόμιο για να τεθεί η τρύπα στο στόμα σας, οπότε αν το μέγεθος δεν βοηθάει,  δεν θα πρέπει να δαγκώνετε το εξάρτημα, Με την προθυμία σας να παίξετε, θα παρατηρήσετε ότι έχετε την τάση να δαγκώνετε το επιστόμιο ή ακόμα και καταπίνετε περισσότερο από ό, τι μπορείτε, ρουφώντας τα υγρά στον οργανισμό σας . Οι μαθητές συχνά τραβάνε περισσότερο αέρα στις  ασκήσεις μαθημάτων στο σαξόφωνο. Οι εκπαιδευτές επαναλαμβανουν τη σημασία να περνάει ο μαθητής τις δύσκολες ασκήσεις με μικρά βήματα. Επικεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα. Εκτελείτε με την κατάλληλη ακρίβεια τεχνικής και την ταχύτητα πριν από τη μετάβαση στην επόμενη ενότητα. Αν θέλετε να μάθετε να παίζετε ένα μουσικό κομμάτι, η μέθοδος αυτή θα σας δώσει καλύτερη ροή, με λιγότερα λάθη, λεπτότερα, συνεπή και πιο ακριβή εκτέλεση.

  • Επανάληψη και ξανά επανάληψη, Η φυσική πτυχή το να παίζεις ένα μουσικό όργανο περιλαμβάνει την ανάπτυξη των μυών. Είναι μια ικανότητα, όπου τα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούνται στο μουσικό όργανο αυτόματα συμμορφώνεται και εκτελούν όπως απαιτείται προκειμένου να παραχθεί ένας συγκεκριμένος ήχος. Αν δείτε ένας παίκτης σαξόφωνου πιέζει τα κουμπιά με ευλυγισία και είναι ευκίνητος στα δάχτυλα και φυσώντας μέσα στο επιστόμιο με εύκολο έλεγχο. Το παίξιμο φαίνεται σαν δεύτερη φύση του και επεκτείνετε τόσο φυσικά όσο η αναπνοή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξετε τους μυς είναι μέσω της επανάληψης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επαναλαμβάνοντας ειδικά και μικρότερα τμήματα του ενός τεμαχίου σε έναν χρόνο θα μπορούσε να οδηγηθείτε σε μια σταθερή και πιο ακριβή εκτέλεση.

  • Μαθαίνοντας μουσική η θέληση σας θα πρέπει να μοιάζει τόσο επιβλητική σαν να είσαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Κανείς δεν μπορεί να παίξει μουσική με πάθος χωρίς να κάνει λάθη στις  συγχορδίες, στα πρότυπα, στις κλίμακες,  είναι σημαντικό να ακονίσετε την μνήμη σας . Ο απογαλακτισμός του εαυτού μακριά είναι σαν ένα γράφημα στην ταμπλετούρα,  κάντε φόκους για  να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην πρόοδο και στις τεχνικές εκτέλεσης. Θα μπορούσε επίσης να σώσει χρόνο και προσπάθεια στη μάθηση και να αφιερώσετε τον χρόνο σας στο παίξιμο μουσικών κομματιών.